Kvinder med store bagpartier føder mere intelligente børn. 21-01-2015 nyhed

Udviklingen af et babyers hjerne baserer sig ifølge videnskab på forsyningen af fedt placeret på moderens baller og lår

Udviklingen af et babyers hjerne baserer sig ifølge videnskab på forsyningen af fedt placeret på moderens baller og lår.

Kvinder med store bagpartier føder mere intelligente børn.

Professorerne William Lassek og Steven Gaulin fra University of Pittsburgh har studeret kvinders bagpartier og lår og mener at deres fund kan forklare hvorfor kvinder generelt er mere fyldige end mænd.

I et interview med Sunday Times forklarer Professor Lassek at fedt fra de depoter bruges specielt i forbindelse med amning som menes at forøge intelligensen hos barnet.

Der behøves en masse fedt til at opbygge centralnervesystemet og fedtet i netop de områder er beriget med DHA [docosahexaenoic acid] som er en specielt vigtig komponent i den menneskelige hjerne.

Det ser ud som kvinder er udviklet til at akkumulere denne type fedt og bevare det – indtil en baby ankommer.

Professor Lassek pointerer at i de fleste pattedyr er procenten af fedt omkring 5-10%, men hos kvinder stiger dette tal til 30% - cirka det samme som for en bjørn lige før den går i vinterdvale – eller hos hvaler som lever i de kolde arktiske områder.

Han publicerede sine først fund i en undersøgelse in 2007 og har siden udgivet bogen: Why Women Need Fat.

David Bainbridge, som er professor at Cambridge University, har bakket op om disse konklusioner i sin nye bog: Curvology: The Origins and Power of Female Body Shape.

Han siger at dette fænomen også har haft indflydelse på den type kvinder som mænd tænder på. – Dem med kvindelige former har større sandsynlighed for at føde sunde og intelligente babyer, selvom han indrømmer at også andre faktorer spiller ind.

Sundhedsguiden.dk konkluderer at Darwin ikke har levet forgæves.

Læs mere herom på følgende artikler i Sundhedsguiden.dk:

http://www.sundhedsguiden.dk/da/temaer/alle-temaer/vitalraadet/b-oslash;rn-bliver-klogere-af-fiskeolie/

http://www.sundhedsguiden.dk/da/temaer/alle-temaer/graviditet-og-foedsel/gravid-og-foedsel---forbyggelse-og-sundhedsfremme/Kosttilskud-under-graviditeten/

http://www.sundhedsguiden.dk/da/temaer/alle-temaer/Boern-og-Babyer/Kost-adfaerd-og-indlaering/