Langt flere smittede mænd end kvinder: Er coronavirus farligere for mænd? nyhed

Coronavirus ser ud til at ramme langt flere mænd end kvinder. I øjeblikket er der 945 smittetilfælde af coronavirus blandt mænd i Danmark, mens der kun er 632 smittetilfælde blandt kvinder. Der er endnu ikke blevet offentliggjort data omkring dødeligheden for de forskellige køn.

Det er ikke kun i Danmark hvor der er flere mænd end kvinder, som bliver ramt af coronavirus. I Italien er der, især blandt de særligt udsatte, stor forskel på dødeligheden mellem mænd og kvinder. Blandt de 80-årige er der lidt over dobbelt så mange mænd som kvinder, der er døde af coronavirus, og for de 70-årige er der over tre gange så mange.

Læs også: Danmark vil nu teste flere for coronavirus

I Sydkorea har omkring 62% af de COVID-19 smittede været mænd og mænd har ydermere haft 89% større sandsynlighed for at dø end kvinder.

Hvorfor er mænd mere sårbare?

Det er endnu ikke fastlagt, hvorfor flere mænd end kvinder bliver smittet og dør af coronavirus, men forskere har fremlagt en række teorier.

De første tilfælde af smitte i Danmark, som var importerede tilfælde fra udlandet, var størstedelen af de smittede hjem. Dette kan hænge sammen med at flere danske mænd end kvinder, rejste til de daværende risikoområder.

Annonce: Helsam - Gør dig glad i kroppen

Derudover kan det også skyldes at mænd generelt lider af flere sygdomme som hjerte-kar-sygdomme, lungesygdomme, forskellige former for cancer og diabetes.

Derudover er der også hormonelle forskelle mellem mænd og kvinder, som måske kan have en effekt. Dette er der dog ikke noget endegyldigt videnskabeligt bevis på endnu.

SARS og MERS

Både ved SARS-udbruddet i 2002 og 2003 og MERS-udbruddet i 2012, så man også at mænd var mere sårbare overfor infektioner. SARS og MERS er begge en type coronavirus, ligesom COVID-19.

Læs også: Overblik: Disse områder i landet er hårdest ramt af coronavirus

I 2016 og 2017 foretog University of Iowa en række forsøg, hvor man inficerede en række hankønnede og hunkønnede mus med den samme mængde af SARS og MERS. Også blev flere hankønnede mus sårbare overfor infektioner, end de hunkønnede, selvom de havde fået samme dosis.

Da forskerne fjernede æggestokkene fra de hunkønnede mus, steg dødeligheden. Dette kan tyde på at den øgede modtagelighed hænger sammen med østrogenniveauet. Hvorfor dette er tilfældet, vides dog ikke endnu.

Annonce: Fitnessgruppen.dk Stort udvalg af motionscykler, crosstrainere, romaskiner, løbebånd mv. Kvalitet med hurtig levering.

Hvis du vil modtage de seneste nyheder om coronavirus og andre sundhedsrelevante informationer, kan du tilmelde dig Sundhedsguidens nyhedsbrev under artiklen.

Er du læge eller har du en coronahistorie, som du vil dele, kan du kontakte os på [email protected]