Løbetræning booster hjernefunktionen nyhed

Ny forskning i Finland finder at løbetræning og lignende hård motion holder hjernen i form.

løb, hippocampusNy forskning i Finland finder at løbetræning og lignende hård motion holder hjernen i form.

Løbetræning booster hjernefunktionen

Foruden at holde fysikken i form mener finske forskere at hård træning som løb også holder hjernen i form og booster tankekraften ved at forøge neuron reserverne i hjerneområdet hippocampus som styrer indlæring og hukommelse.

Forskerne knyttet til Jyväskylä Universitetet i Finland har studeret rotter som er udsat for hård fysisk udøvelse og udholdenhed belastning.

Undersøgelsen fandt at den hårde fysiske belastning forøgede produktionen af hippocampal neurons hos voksne rotter.

Sammenlignet med uvirksomme rotter havde de rotter som frivilligt løb i en trædemølle to til tre gange flere nye hippocampus neurons ved eksperimentets afslutning.

Undersøgelsen strakte sig over seks til otte uger for test rotterne mens kontrol gruppen af samme type og alder blev holdt uvirksomme.

Undersøgelsen som er offentliggjort i magasinet Journal of Psychology konkluderer at løbetræning og lignende aerobic motion har en positiv effekt for hjernes struktur og funktion herunder produktionen af neurons i hippocampus.

Undersøgelsens resultater følger i kølvandet på andre lignende resultater tidligere udgivet på www.sundhedsguiden.dk i februar 2011 vedrørende betydningen for motion for ældre mennesker også knyttet til hippocampus og motions stimulerende effekt for hjernens funktion hos ældre mennesker.