Mælkesyrebakterier holder dig sund nyhed

Denne artikel indeholder annoncørbetalt indhold

Bakterier bliver ofte omtalt som værende dårlige eller decideret usunde for os. Det forholder sig imidlertid sådan, at mange bakterier faktisk er sunde og nødvendige for os. Det gælder for eksempelvis for mælkesyrebakterier. Vil du blive klogere på mælkesyrebakterier og bakteriernes sunde fordele, kan du med fordel læse videre her.

Det du skal vide om bakterier

Kroppen har brug for millioner af bakterier. Dette antal vil nok få de fleste bakterieforskrækkede til at ryste på hovedet, men ikke desto mindre er det sandt. Det er blandt andet disse bakterier, som vi kan takke for at være gavnlige for vores immunforsvar og således vores sundhed. Nogle af de vigtigste bakterier i kroppen er mælkesyrebakterier. Selvom navnet antyder det, har bakterierne ikke noget som helst at gøre med den mælk, vi drikker. Mælkesyrebakterier går også under navnet probiotika og er bakterier, der indeholder levende mikroorganismer. Bakterierne findes naturligt i tarmene og er afgørende for vores fordøjelse og tarmsystem. Bakterierne omdanner mælkesukker til blandt andet mælkesyre gennem en gæringsproces i mave-tarm-systemet. Mælkesyren har forskellige fordelagtige funktioner. Først og fremmest stimulerer mælkesyre celledelingen og tarmens bevægelser. Derudover er syren med til at sænke pH-værdien i tarmen, hvilket svækker de skadelige bakterier i mave-tarm-systemet.

Sundhed starter indefra

Sundhed starter indefra. Helt indefra. Det er faktisk helt afgørende for vores generelle sundhed og velvære, at vores mave-tarm-system er i god balance. En god måde at skabe god balance i det indre system er gennem kosten. Ifølge de officielle kostråd, skal vi så vidt muligt altid forsøge at indtage grove varianter af fødevarer. Altså de fødevarer, der indeholder mest fuldkorn. Dette råd gælder uanset, om det er pasta, morgenmadsprodukter, ris eller brød. Fokusset på indtagelsen af fuldkornsprodukter skyldes, at fuldkorn indeholder mange vitaminer, mineraler og kostfibre. Kostfibre er i denne forbindelse nøglen til et velbalanceret mave-tarm-system. Mælkesyrebakterier er lige så vigtige som kostfibre og normaliserer tarmfloraen.

Mælkesyrebakterier som kosttilskud eller fødevarer

Døjer du med fordøjelsesproblemer, kan det være en god idé at tage mælkesyrebakterier som kosttilskud. Det gælder også, hvis du blot ønsker at opretholde et afbalanceret tarmflora. Mælkesyrebakterier har desuden også vist sig gavnlige i forbindelse med diarré, irritabel tyktarm og mavesår. Ønsker du at finde en naturlig kilde til mælkesyrebakterier, kan du med fordel lede efter mejeriprodukter, der indeholder mælkesyrebakterier. Dette vil i mange tilfælde være angivet tydeligt på emballagen. Mælkesyrebakterier kan også findes i en række syrnede mælkeprodukter såsom surmælk og yoghurt.