Næsten for godt til at være sandt – mørk chokolade er sundt. nyhed

Mørk chokolade er god fordi det bidrager til at opretholde fleksibilitet i blodårene og forhindre de hvide blodlegemer i at fæstne sig på blodårenes vægge.

Næsten for godt til at være sandt – mørk chokolade er sundt.

Ny forsking publiceret i magasinet FASEB udgivet af Federation of American Societies for Experimental Biology peger på at mørk chokolade er god fordi det bidrager til at opretholde fleksibilitet i blodårene og forhindre de hvide blodlegemer i at fæstne sig på blodårenes vægge.

Både stive blodårer og klæbning af hvide blodlegemer til arterievæggene er kendte faktorer som spiller en væsentlig rolle ved åreforkalkning. Det er stoffet flavanol som bidrager med den positive effekt. - Flavanol findes naturligt i frugter, grøntsager, teer, vine, nødder, frø, rødder samt med høje koncentrationer i kakao.

Denne opdagelse er baseret på en undersøgelse af 44 overvægtige middel aldrende mænd over to perioder på hver 4 uger hvor de indtog 70 gram chokolade per dag. De deltagende fik enten en specialproduceret mørk chokolade med højt indhold af flavanol eller normalt produceret chokolade - begge typer chokolade havde samme kakao indhold.

Både før og efter de to perioder udførte forskerne en række målinger over vigtige indikatorer for kredsløbets sundhedstilstand.

Under test perioden var de undersøgte bedt om at holde sig fra visse høj kalorie produkter for at forhindre vægtforøgelse.

Effekten af mørk chokolade er lovende både fordi det åbner muligheden for at nyde mørk chokolade uden dårlig samvittighed, men også fordi det kan lede til behandling som matcher effekten af mørk chokolade, men indtil videre må vi stille os tilfredse med naturens egen løsning – mørk chokolade.