Ny diabetes-pille giver vægttab på 15 procent nyhed

Dansk biotekvirksomhed har i samarbejde med forskere fra Syddansk Universitet udviklet en ny pille mod type 2-diabetes. Pillen stabiliserer blodsukker og insulinproduktion og giver – i hvert fald i rotter – et stort vægttab.

Nu er der godt nyt til patienter med type 2-diabetes. Den danske biotekvirksomhed Nordic Bioscience har, i samarbejde med et forskerhold fra Syddansk Universitet, udviklet en ny pille mod folkesygdommen, der ifølge virksomheden har en særdeles gavnlig effekt.

Vægttab og stabilt blodsukker for type 2 diabetikere

Pillen indeholder hormonet ’lakse calcitonin’, der binder sig til de samme receptorer i kroppen som humant calcitonin, dog med en lidt anderledes virkning.

Rotter, der blev behandlet med pillen i forsøg tabte 15 procent i vægt, samt fik normaliseret deres blodsukker og insulinniveauer. Dertil kommer, at denne behandling i modsætning til mange andre behandlingsformer til type 2-diabetes, forstærker kroppens følsomhed over for insulin.

Resultaterne er så overbevisende, at de netop er blevet publiceret i det anerkendte videnskabelige tidsskrift Diabetes, Obesity & Metabolism.

Læs hele artiklen på Videnskab.dk her