Ny test kan forudsige kræft op til 13 år før den manifestere sig. 21-05-2015 nyhed

Forskere har udviklet en ny test som med 100% sikkerhed kan forudsige om en person vil udvikle kræft op til 13 år frem i tiden.

telomere, kræftForskere har udviklet en ny test som med 100% sikkerhed kan forudsige om en person vil udvikle kræft op til 13 år frem i tiden.

Ny test kan forudsige kræft op til 13 år før den manifesterer sig.

Forskere har udviklet en ny test som med 100% sikkerhed kan forudsige om en person vil udvikle kræft op til 13 år frem i tiden.

Opdagelsen af meget små, men signifikante, ændringer i kroppen mere end et årti før kræft er diagnosticeret har medvirket til at forskere ved Harvard og Northwestern University er lykkedes med et gennembrud.

Deres forskning som er publiceret i online magasinet Ebiomedicine har fundet, at beskyttende lag over kromosom ender, som beskytter mod DNA skader, er mere nedslidte end normalt hos de personer som ender med at få diagnosticeret kræft.

Disse kromosom ender, som er kendt som ”telomeres”, viste sig at være betydeligt kortere end de burde være og blev yderligere forkortet indtil 4 år før kræftens udbrud hvorefter de pludselig stoppede med at blive kortere.

Dr. Lifang Hou som er ledende forfatter af udgivelsen nævner over den Britiske avis The Telegraph: ”Da vi har fundet en stærk sammenhæng i mønstret over en bred vifte af kræfttyper forventer vi på sigt at kunne diagnosticere mange typer kræft med den rette test procedure”.

Forståelsen af mønstret i væksten af telomeres kan betyde at den kan fungere som en effektiv biomarkør for kræft. – Vi har fundet at cancer udviklingen hijacker telomere forkortelsen for at selv kunne florere i kroppen."