Nye metoder kan være med til at mindske tandlægeskræk i fremtiden nyhed

Dette indhold er sponsoreret

Det er vigtigt, at vi mennesker er gode til at passe på os selv, og at vi går op i både vores mentale og fysiske sundhed. Af samme grund er det derfor også vigtigt, at man sørger for at komme til tandlægen regelmæssigt. Skipper man de jævnlige besøg hos tandlægen, så kan det nemlig have betydning for ens sundhed i fremtiden.

Derfor er det ærgerligt, at en stor del af den danske befolkning ikke kommer til tandlægen lige så ofte, som de egentlig burde, da det kan have konsekvenser for deres sundhed. Men er årsagen til, at man ikke kommer til tandlægen, fordi man oplever angst og nervøsitet i forbindelse med et tandlægebesøg, så kan der være gode nyheder på vej. Med tiden er der nemlig kommet nye og smartere metoder til, som kan være med til at mindske tandlægeskrækken og frygten for forskellige behandlinger, og det derfor kan være med til, at gøre tandlægebesøgene lidt lettere at få klaret.

En ny og smart metode som giver færre smerter

Det er helt normalt, at man kan komme til at opleve nervøsitet og angst i forbindelse med et besøg hos tandlægen, da en stor del af danskerne kan nikke genkendende til det i en større eller mindre grad. Og har man en frygt for at gå til tandlægen, så er det derfor godt, at der hele tiden bliver udviklet nye og smarte metoder til en række af forskellige tandlægebehandlinger, som kan være med til at gøre tandlægebesøget lettere.

En af de metoder, som er kommet til, er en metode, der kaldes for Invisalign. Et stort antal af mennesker frygter nemlig tanken om, hvis de en dag skal have bøjle på tænderne, og hos flere opstår frygten allerede, når de er helt små.

Derfor er Invisalign en fantastisk opfindelse, som kan være med til at mindske frygten for tandlægebesøg og tanken om bøjle hos især børn og unge. Invisalign er nemlig en ny og lettere metode til tandbøjler, og er et let alternativ til den bøjletype, som de fleste af os kender som de traditionelle skinner.

Når man er ung, så kan tanken om at skulle have bøjler på tænderne virke skræmmende, da skinnerne ofte bliver forbundet med smerte og besvær. Derudover så kan det have stor indflydelse på en teenagers selvtillid, hvis man skal have bøjle på, da det kan påvirke flere af de oplevelser, som man kommer igennem, når man er ung, som for eksempel det første kys.

Invisalign kan hjælpe unge mennesker

Der er altid mange bekymringer og forventninger i forbindelse med det at være teenager. Derfor bør det at skulle have bøjle på ikke være endnu en ting, som man skal forholde sig til og bekymre sig om i sine ungdomsår. For mange unge mennesker kan det derfor være en lettelse at få en Invisalign-bøjle i stedet for de traditionelle skinner, da bøjlen både er usynlig og kan tages ud.

Invisalign-bøjlen skubber stille tænderne, så de kommer ind på deres rigtige pladser. Derudover er bøjlen lavet i et let materiale, der kan tilpasses præcis efter tænderne på den person, som skal have bøjlen på. Hele forløbet medfører færre smerter end de traditionelle skinner, og giver samtidig så få gener som muligt. Dét er noget, som mange unge sætter pris på, når de skal leve deres ungdomsliv.

Færre smerter kan være lig med mindre tandlægeskræk

Det er som sagt en stor del af befolkningen, som oplever nervøsitet og angst, når de skal til tandlægen. Faktisk er det næsten halvdelen af danskerne, som er nervøse for at gå til tandlægen, og hele 10% lider reelt af det, som vi kalder for tandlægeskræk.

Tandlægeskræk er med til, at flere danskere udskyder deres regelmæssige tandlægebesøg, og det påvirker deres almene helbred og kan på længere sigt føre til et mere omfattende behandlingsbehov.

Tandlægeskræk kan opstå af mange forskellige årsager. Hos de fleste personer med tandlægeskræk, så er det kommet allerede i deres barndom, hvor de har haft en eller flere trælse oplevelser hos tandlægen. Angst og nervøsitet i forbindelse med tandlægen kan også være kommet af, at man har et dårligt forhold til sin tandlæge eller på grund af smerter fra tidligere behandlinger. Invisalign er derfor en god metode, som forhåbentligt kan være med til at mindske tandlægeskrækken hos flere danskere i fremtiden, da behandlingen kan give færre smerter.

Udover Invisalign, så findes der naturligvis også andre ting, som kan bidrage til at mindske nervøsitet og angst hos tandlægen. Metoden er blot et enkelt bud på et godt alternativ, som forhåbentligt kan mindske skrækken hos de børn og unge rundt i landet, som frygter, at de en dag skal have bøjle på, netop fordi bøjlen er mere praktisk, giver færre smerter og at den ikke påvirker deres liv i samme grad, som den traditionelle skinne kan gøre.