Kost uden kød giver mindre kræft nyhed

Nyt stort britiske studie peger på, at en kost uden kød er et godt værn mod flere slemme kræftformer - men ikke alle. De typer af kræft hvor risikoen falder med en kødfri kost er, bla. blærekræft, blodkræft (leukæmi) pg mavekræft

Kødløs kost sænker risiko for visse kræftformer

Mennesker, der undgå kød i kosten er mindre udsatte for flere potentielt dødelige kræftformer, bl.a. blærekræft, blodkræft og mavekræft. Det er konklusionen af et meget stort og omfattende studie blandt 61.566 briter mellem 20 og 89 år.

Studiet er offentliggjort i lægetidsskriftet British Journal of Cancer og er i denne uge citeret af bl.a. BBC News og Daily Mail.

Ifølge professor Tim Key og kolleger fra Cancer Research UK ved University of Oxford, viser det store studie, at vegetarer overordnet har 12 pct. mindre risiko for at blive ramt af en kræftsygdom end kødspiserne.