Vi drikker mindre alkohol nyhed

Vores alkoholtørst i 2009 tog for første gang i nyere tid et kraftigt dyk. Mængderne af afgiftspålagt spiritus faldt i årets tre første kvartaler med 20,1 procent i forhold til samme periode året før

Fald i salg af øl og vin

Bryggeriforeningen melder om et fald i ølsalget for hele året på otte procent, mens vinimporten i første halvår dykkede med 14,5 procent, og analyseinstituttet Gfk melder om et fald på syv og fem procent i salget af øl og vin til hjemmeforbrug.

Livsstil og sikkerhed

Dykket kommer oven på flere års små fald i alkoholforbruget. I 2008 indtog hver voksen dansker, hvad der svarer til 11,7 liter finsprit. Det er 1,5 liter mindre end fem år før, viser tal fra Danmarks Statistik.

Mens detailhandlen begræder udviklingen, glæder Sundhedsstyrelsens alkoholekspert Kit Broholm sig.

- Ingen ved med sikkerhed, hvorfor forbruget falder, men det skyldes formentlig danskernes voksende fokus på sundhed og livsstil. Stadig flere bliver opmærksomme på alkoholens fysiske og sociale skadevirkninger og på det problematiske i at have et højt alkoholforbrug og samtidig opretholde en travl hverdag med job og familieliv, siger Kit Broholm.