Amning kan mindske risikoen for tilbagefald for kvinder med Multipel Sklerose nyhed

Kvinder med multipel sklerose, som ammer deres børn fuldt ud i mindst to måneder, er mindre tilbøjelig til at få et tilbagefald i deres sygdom det første år efter de har født

Nybagte mødre vælger amning fra

Den medicin, som bruges til at behandle multiple sklerose, påvirker immunforsvaret, og bør ikke indtages under en graviditet og mens kvinden ammer. Derfor skal nybagte mødre med MS vælge, om de vil amme ders barn eller genoptage deres behandling for MS.
I undersøgelsen valgte 52 procent af kvinderne med MS, ikke at amme eller begyndte at give deres barn flaske indenfor de første 2 måneder.

Større MS tilbagefald blandt ikke ammende mødre

87 procent af de ikke-ammende kvinder oplevede et tilbagefald i deres sygdom inden for det første år, hvorimod kun 36 procent af de ammende kvinder oplevede samme tilbagefald.
Teamet bag undersøgelsen skriver bl.a. i deres noter:

” Det er ikke blevet undersøgt, hvorfor amning tilsyneladende har en gavnlig effekt på mennesker med en kronisk neurologisk sygdom som multipel sklerose. Undersøgelser om immunforsvar og amning har hovedsageligt været fokuseret på mælkens gavnlige egenskaber og fordele for spædbarnet, så vi ved meget lidt om moderens immunsystem under amning”

Om Multipel sklerose

Multipel sklerose kaldes også for dissemineret sklerose. Det er en kronisk neurologisk sygdom, der rammer flere forskellige dele af centralnervesystemet, således at disse gradvis ødelægges.

Sygdommen rammer hyppigst yngre mennesker i alderen 20-40 år, og ca. dobbelt så mange kvinder som mænd rammes.

Kvinder med MS bør amme deres børn

Forskerne konkluderer;
- resultatet af vores undersøgelse indikere at man bør opfordre kvinder med MS til at amme deres børn fuldt ud i minimum 2 måneder, frem for at genoptage deres medicinske behandling.