Ljungan Virussen kan være årsag til vuggedød nyhed

Ljugan virus giver foster død

Tidligere har man konstateret Ljugan virus hos fostre, som dør sent i graviditeten, samt hos svært deforme fostre. Nu har man også fundet Ljuganvirus i hjerte, lunger og hjerne hos spædbørn, som dør indenfor det første leveår.

Ljugan virus optræder i 4 ud af 5 tilfælde af vuggedød

Et svensk amerikansk forskerteam har netop præsenteret deres forskningsresultater i det videnskabelige tidsskrift Forensic Science, Medicine and Pathology.
- Når vi har undersøgt spædbørn, som dør helt uforklarligt, fandt vi Ljuganvirus i fire ud af fem tilfælde. I syv tilfælde hvor de døde børn ved obduktionen viste tegn på hjertebetændelse, fandt vi spor af Ljuganvirus hos samtlige, siger Bo Niklasson, læge ved Uppsala Universitet og forskningschef på Apodemus AB

Ljugan virus smitter fra vilde dyr

Ljuganvirus er en såkaldt zoonos, et virus som smitter fra dyr til mennesker. Vilde gnavere er kendte smittebærere. At der kan være en klar sammenhæng mellem Ljuganvirus og spædbørnsdød, vises også i, at antallet af tilfælde af vuggedød og fosterdød varierer propersionelt med antallet af vilde gnavere i naturen.
- Ljugan virus er fundet i mange lande i Europa og USA. Nu er der grundlag for at undersøge, om virusset kan kobles til de samme sygdomme i resten af verden siger William Kliz, genetiker ved University og Calfornia, som også har deltaget i studiet.