Elektromagnetisme mod depression nyhed

Amerikanske forskere har lavet det første randomiserede studie på en teknik, som kaldes repetitive transcranial magnetic stimulation (rTMS). Resultaterne af studiet , som er offentliggjort i tidsskriftet Archives of General Psychiatry i denne måned.

Enkel behandling ved depressioner

Behandlingen med (rTMS) går ud på at stimulere den prefrontale cortex, som er det område, som styrer vores humør. Dette gøres ved at stimulere denne del af hjernen med elektromagnetiske spoler, som pulserer 3000 gange i minuttet. Behandlingen er uden risiko, og forskerne mener, at den kan gives i en almindelig lægekonsultation

De 190 patienter, som deltog i forsknings projektet er tidligere blevet behandlet med antidepressiver uden held.
Deltagerne blev delt op i to grupper, og 13 af de 92 patienter i den aktive behandlingsgruppe oplevede en bedring, mens kun 5 af de 98 patienter, som fik den simulerede kontrolbehandling oplevede det samme.

Forskerne mener, at rTMS-behandlingen er sikrere end elektrochock, fordi den ikke giver anfald, er mere målrettet mod et specifik område i hjernen og behandlingen kan gives til vågne patienter i en almindelig konsultation.

Kilde:
Mark George et. al., Daily left prefrontal transcranial magnetic stimulation therapy for major depressive disorder, Archives of General Psychiatry, mai 2010.