Kur mod hudkræft nyhed

En vaccine som netop nu bliver testet i Storbritannien har vist sig at hjælpe nogle patienter med at komme sig over hudkræft selv når kræften er i et fremskreden stadie.Vaccinen angriber kræftcellerne uden at beskadige de raske celler samtidig med at den fremmer kroppens reaktion på hudkræften.

Vaccinen kan redde liv

Vaccinen angriber kræftcellerne uden at beskadige de raske celler samtidig med at den fremmer kroppens reaktion på hudkræften.

- Vores forskningsresultater viser, at we muligvis har fundet en kur mod visse hudkræftformer og et lægemiddel som andre vil have stor gavn af. Denne vaccine kan redde tusindvis af liv hvert år, siger Dr Howard Kaufman, Chicago's Rush University Medical Centre

Håb om at vaccine bliver hurtigt godkendt

I forsøget testede man 50 patienter, med fremskreden hudkræft, som ikke var blevet givet mere end 9 måneder at leve i. 16 pct. af forsøgspersonerne kom sig fuldstændigt efter at have fået vaccinen og har været fulstændig symptomfrie i mere end 4 år.

Yderligere 28 pct. oplevede at størrelsen på deres tumorer blev mere end halveret.

Forskerne håber, at licensen på deres vaccine vil blive behandlet som en haste sag, så vaccinen kan komme på markedet inden for 5 år.