Ny p-pille med naturligt hormon nyhed

Nu lanceres en helt ny type p-pille på det danske marked. Pillen afgiver det naturlige østrogen-hormon Estradiol, som kvindens krop selv producerer. Hermed adskiller pillen sig fra almindelige p-piller, der gennem de sidste 50 år har været produceret med kunstigt østrogen, etinyløstradiol. Eksperter kalder pillen for et gennembrud.

Effektiv prævention med kroppens eget hormon

Tidligere kliniske studier har vist, at p-piller med naturligt østrogen, Estradiol, giver helt effektiv beskyttelse, men forskerne har i mange år ikke kunne kombinere dette i en p-pille, der samtidig giver tilfredsstillende blødningskontrol. Det er nu endelig lykkedes med den nye p-pille Qlaira:

”Kvinder i dag er meget bevidste om, hvad de bruger af produkter til kroppen. Det gælder lige fra make-up og hårprodukter til kosttilskud og medicin. Som mennesker bliver vi bombarderet med advarsler om hormonforstyrrende produkter og konsekvenserne af disse. Qlaira er løsningen for de kvinder, der ikke bryder sig om at fylde sig med kunstige hormoner, men som stadig ønsker at beskytte sig effektivt og nemt mod graviditet,” mener Christine Felding, gynækolog

Dynamisk dosering og fri for blødning

P-pillen er bygget på et dynamisk doseringskoncept, der indebærer, at pillen er designet til at levere hormoner i den rigtige dosis på det rigtige tidspunkt i cyklussen. Det giver en sikker prævention, et hensigtsmæssigt forbrug af hormon og godt styr på blødningerne. Faktisk oplever mange, at deres blødningsperiode enten helt
forsvinder eller reduceres betydeligt ved brug af Qlaira.

”Frem til i dag har der været mange forsøg på at udvikle en pille med naturligt østrogen. Men problemet har været at finde frem til sådan en pille, der ikke samtidigt giver kvinden problemer med uregelmæssige blødninger. Men Qlaira, der indebærer, at kvinden skal tage fire forskellige piller, afhængig af hvor hun er i cyklussen, sikrer, at blødningen bliver velkontrolleret. Faktisk viser en undersøgelse, at en del kvinder helt undgår at bløde med Qlaira, og det vil mange brugere betragte som en stor fordel,” mener Christine Felding.