Stærke patienter får mest hjælp nyhed

Ni ud af ti af de patienter, der får bevilget specialiseret genoptræning efter en hjerneskade, er i job eller uddannelse. Derimod får modtagere af kontanthjælp, dagpenge og pension kun hver tiende bevilling

Ressourcestærke patienter får tilkæmpet sig hjælp

En gennemgang af de seneste knap 400 patienter på Center for Hjerneskade i København, landets største klinik for genoptræning af hjerneskadede viser, at det er de stærke borgere, som får den fornødne genoptræning.

»Der er klar overvægt af ressourcestærke borgere blandt dem, der kommer igennem til en bevilling. Hvis det skal lykkes, skal skadede selv og de pårørende være meget lidt autoritetstro, de skal ikke tage et afslag for et afslag, og de skal være i stand til at udfordre systemet. Det eneste, du ikke skal gøre, hvis du får en hjerneskade i familien, er at læne dig tilbage og tro, at systemet hjælper dig igennem til den bedste genoptræning«, siger Frank Humle, direktør for Center for Hjerneskade til Politiken.

En kamp om at komme igennem nåleøjet

6.500 danskere rammes årligt af en hjerneskade, der kræver intensiv genoptræning. Men på landets syv specialcentre er der blot omkring 600 pladser.