Tusindvis må skifte medicin nyhed

Dyr medicin skal skiftes ud med billig. Det kan give syge en dårligere behandling, advarer patientforening, det skriver Politiken.dk

Tilskud til dyr medicin forsvinder

Tusindvis af syge danskere må indstille sig på at skifte medicin, fordi de mister det offentlige tilskud til de piller, de i dag køber på apoteket.

Alene inden for behandlingen af mavesår er der lagt op til, at 150.000 patienter skal skifte til medicin, der koster en tiendedel af det lægemiddel, de bruger i dag.

De billige piller er nemlig ifølge sundhedsmyndighederne nøjagtig lige så gode som de dyre. Derfor skal de offentlige kasser ikke »hælde pengene ud af vinduet«, siger kontorchef i Lægemiddelstyrelsen Karsten Jørgensen.

Patientforeningen er bekymret

Men allerede nu advarer landets største patientforening om, at konsekvensen bliver ringere behandling af de syge.

- Jeg frygter, at man i sin iver for at spare penge, fjerner tilskuddet fra medicin, der nok er dyr, men også bedre end billigere medicin, siger Lars Engberg, formand for Danske Patienter, der taler på vegne af 750.000 medlemmer.

Også borgere med depression, sukkersyge, betændelse og stærke smerter risikerer at skulle skifte til billigere medicin i år eller næste år.

Læs hele artiklen her