Vi bader os til bylder og bumser nyhed

Når vi vasker os for meget, risikerer vi at få bylder og bumser. Overdreven brug med sæben gør os udsatte for bakterier, som kan give os bylder og bumser og infektioner med stafylokokker

Danskerne bader for ofte

Danskerne holder af at vaske sig. En ny undersøgelse, som Sentio Research har foretaget viser, at hver 4. af os går i bad mere end syv gange om ugen. Det skriver Avisen.dk.

Danskernes mange besøg under bruseren overrasker overlæge Leif Percival Andersen fra Infektionshygiejnisk Enhed på Rigshospitalet. Han kalder det helt unødvendigt at bade mere end en gang om dagen, medmindre ens arbejde kræver det.

Renlighed gør os syge

Faktisk er overdreven renlighed direkte skadeligt, forklarer overlægen. Det udtørrer huden og gør den mere udsat for angreb af bakterier og virus, som bl.a. kan give hudinfektioner i form af bylder og bumser.

"Der sker det, at når man bader og vasker sig med sæbe, så affedter man huden. Den fedthinde, der ligger på huden, virker som et beskyttende lag i forhold til kolonierne af bakterier. Derfor har man en øget risiko for hudinfektioner med f.eks. stafylokokker, der ofte vil kræve behandling, hvis man bader for meget," siger Leif Percival Andersen til avisen.

Undersøgelse fra Sentio Research viser, at halvdelen af os går i bad 6-7 gange om ugen, at ca. 15 pct. af os bader 4-5 gange ugentlig, mens hver 10. af os kun tager et bad hver 2-3. dag.