Kolik kan skyldes bakterier nyhed

Hvad er det, som får ellers raske babyer til at skrige uafbrudt i timevis pga kolik? Amerikanske forskere tror bakterien Klebsiella kan have en finger med i spillet, det skriver forskning.no

25% af alle friske spædbørn får kolik

Spædbarnskolik er hårdt for både forældre og barn. Et kolikbarn kan græde i timevis uden at man som forældre kan gøre noget. Problemet rammer op til 25 procent af ellers friske babyer, og indtræffer sædvanligvis i løbet af de første tre måneder efter fødslen.

Ingen dokumenteret forklaring på kolik

Selv om det verserer diverse gode råd til de fortvivlede forældre, findes der ingen sikker behandling med dokumenteret effekt. Vi ved ikke en gang, hvad tilstanden skyldes.

Men J. Marc Rhoads samt kollegaer fra University of Texas Medical School tror det hele kan have en sammenhæng med bakterien Klebsiella, som findes normalt omkring munden, på huden og i tarmene.

Undersøgelse finder klebsiella på kolikbørn

Forskerne undersøgte en gruppe på 36 spædbørn, hvor halvdelen havde kolik. Det viste sig, at de kolikramte børn så ud til at have betændelse - inflammation - i tarmen og at bakterien Klebsiella var til stede.