Kvinder tror, at hjertekarsygdomme kun rammer mænd nyhed

Kvinder ved utrolig lidt om hjertekarsygdomme, og kun halvdelen af kvinderne dyrker tilstrækkelig motion for at undgå dem, viser en ny undersøgelse foretaget af FEMINA i samarbejde med Hjerteforeningen blandt mere end 1.000 danske kvinder.

Kvinder tror ikke de er i risikozonen

Kvinder har langt større risiko for at få hjertekarsygdomme, end de måske går rundt og tror.

En undersøgelse fra 2010 om kvinders livsstil og kendskab til hjertekarsygdomme, foretaget af FEMINA i samarbejde med Hjerteforeningen, viser, at 80 pct. af kvinderne mangler grundlæggende viden om hjertekarsygdomme, og 35 pct. tror slet ikke, at de er i risikozonen.

I 2015 viste det sig, at kvinder generelt rammes af hjerte-kar-sygdom 7-10 år senere end mænd, hvilket formentlig skyldes, at de kvindelige kønshormoner har en beskyttende effekt mod hjerte-karsygdom hos kvinder, indtil de kommer i overgangsalderen, og at yngre mænd lever mere usundt med flere risikofaktorer end yngre kvinder.

Omtrent lige så mange kvinder som mænd dør af hjerte-kar-sygdom. Mange tilfælde af hjertekarsygdomme, som er en af de hyppigste dødsårsager i Danmark, kan forebygges med sund livsstil.

Følgende kan have negativ indvirkning på risikoen for hjertekarsygdomme hos både mænd og kvinder: