Mænd spiser oftere fisk end kvinder nyhed

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi skal spise fisk 1-2 gange om ugen. Den anbefaling tager danske mænd mere alvorligt end kvinderne. Næsten hver fjerde mand spiser fisk mindst 3-4 gange ugentligt imod kun 14 procent af kvinderne. Dermed får mænd væsentligt mere af den gavnlige omega-3 fedtsyre. Det viser en ny undersøgelse.

Mænd spiser fisk 1-2 gange om ugen

”Det er ikk’ så ringe endda” – sådan lød det, da Gunnar og Minna trådte frem på de danske tv-skærme for godt 10 år siden. Meget tyder på, at Gunnar siden har været bedre til at spise fisk end Minna. Over halvdelen (55 pct.) af de danske mænd spiser fisk mindst 1-2 gange om ugen, som det anbefales af fødevarestyrelsen. Hver tiende danske mand spiser ligefrem fisk hver eneste dag mod kun fire procent af de danske kvinder. Det viser en ny undersøgelse, som Kompas Kommunikation har foretaget for Multi-tabs Complet blandt 2.924 danskere.

Kvinder spiser for lidt fisk

Trods Fødevarestyrelsens anbefalinger lever halvdelen (51 pct.) af danske kvinder ikke op til anbefalingen.

”Det står skræmmende sløjt til med de danske kvinders indtag af fisk, og det er skidt, når nu omega-3 fedtsyrer er så gavnlige for vores helbred og velvære”, siger Per Brændgaard, der er ekspert i human ernæring.

Det er der ingen ben i

Hvis man ikke kan lide fisk eller ikke kan overskue turen til fiskehandleren hver uge, så kan man få gavn af de vigtige omega-3 fedtsyrer ved at tage fiskeolie som kosttilskud. Men kun hver tredje kvinde (34 pct.) får den mængde fiskeolie, som kroppen har brug for. Hele 21 procent af kvinderne er slet ikke klar over, om de får nok fiskeolie.