Usund livsstil stjæler 15 år af dit liv nyhed

Hvis du ryger, har forhøjet blodtryk og for for højt kolesterol tal, så er der noget der tyder på at det vil reducere dit liv med 10-15 år. Det viser en ny undersøgelse, der offentliggøres i dag af universitetet i Oxford

Hjerte-karsygdomme koster mange år

Undersøgelsen er finansieret af BHF, British Heart Foundation, og ifølge Professor Peter Weissberg, Cheflæge for BHF er undersøgelsen en klart bevis på, hvad man i forvejen havde mistanke om.

- Denne vigtige undersøgelse sætter tal på konsekvenserne af rygning, højt blodtryk og forhøjet kolesterol. Det giver en klart billede af, hvordan disse risikofaktorer kan nedsætte den forventede levealder hos midaldrende .

ændret livsstil kan forlænge livet

-Den gode nyhed er, at vi alle kan leve længere blot ved at ændre vores livsstil og det er ikke forsent at leve sundt, selvom man har rundet de 50 år, forklare Professor Weissberg og fortsætter

-Vi ved, at rygestop og ved at sænke blodtrykket og kolesteroltallet, enten gennem livsstilændringer og/eller medicin, kan forhindre hjertesygdomme - og disse resultater antyder, at det kan gøre et årti til forskel i vores liv.

Kvinder er også i risiko

Undersøgelsen har alene været fokuseret på midaldrene mænd, men Professor Peter Weissberg, mener at både mænd og kvinder børl tage undersøgelsen alvorlig.

- Selv om undersøgelsen kun har involveret mænd, er der ingen grund til at tro, at resultatet ikke også gælder for kvinder. Så jeg opfordrer alle mænd og kvinder over 40 år til får et sundhedstjek hos sin praktiserende læge og få tjekket sit blodtryk og kolesteroltal .