Snart er det tid for den almindelige vinterinfluenza-vaccination nyhed

Mens vi alle går og venter på influenza A H1N1, må vi ikke glemme den almindelige vinterinfluenza. 1. oktober er det muligt at blive vaccineret for almindelig vinterinfluenza. En influenza vaccination som er gratis for nogle.

Influenzavaccination beskytter ikke alle

Vaccination mod vinterinfluenza beskytter de fleste, men ikke alle. Så du kan godt få influenza, selv om du er blevet vaccineret, men sjældent i alvorlig grad.Beskyttelse mod influenza A H1N1 indgår ikke i den almindelige vintervaccination 2009.

Hvem får gratis influenzavaccination?

Du kan blive vaccineret gratis mod vinter-influenza, hvis:

  • Du er fyldt 65 år

  • Du har en sygdom, hvor din læge vurderer, at influenza er en sundhedsrisiko

  • Du er førtidspensionist

Se efter vaccinationsdage i din lokalavis, hos kommunen eller spørg din læge. Tilbuddet gælder fra 1. oktober 2009 og året ud.

Hvor farlig er vinterinfluenza?

Influenza er en virusinfektion, som kan ramme alle mennesker. Det er en smitsom sygdom, som kommer hvert år i vintersæsonen. Hvert 2.-3. år er der en epidemi, hvor rigtig mange bliver smittet i løbet af få uger. Op mod 1 mio. mennesker i Danmark smittes ved influenzaepidemier.

Vinter-influenza medfører stor sygelighed i befolkningen hvert år, samt en stigning i hospitalsindlæggelse og dødelighed. De alvorlige tilfælde rammer især ældre mennesker og personer med visse kroniske lidelser.