Fysioterapeuter hjælper patienter med ny teknologi nyhed

Ultralyd og laser er nogle af de behandlinger, som fysioterapeuter tilbyder deres patienter. Fysioterapeuter skræddersyr hvert behandlingsforløb til den enkelte patient og er derfor meget åbne over for nye behandlingsformer, som kan blive en del af værktøjskassen. Fysioterapeuternes nyeste redskab er Re5 Regeneration.

Fysioterapeuter mere åbne for nye behandlinger

Fysioterapeuter står med patienternes nakke, ryg og krop i hænderne hver eneste dag. De ved, at alle patienters symptomer og lidelser er forskellige, og derfor bliver ethvert behandlingsforløb tilrettelagt efter den enkelte. Fysioterapeuter har en meget praktisk tilgang til tingene, så hvis en ny behandling virker, tilbyder de den til patienterne Det betyder blandt andet, at fysioterapeuter er mere åbne overfor nye behandlingsmetoder end læger.

- Vores verden er ikke tung og bureaukratisk, og derfor kan vi tilbyde vores patienter nye behandlingsmetoder, som patienter ikke kan få andre steder. Et andet aspekt er, at sygdomme og symptomer er forskellige, så derfor er vi åbne overfor nye behandlingsteknologier, som kan hjælpe patienterne, siger Lene W. Johansen, medlem af Danske Fysioterapeuters Fagforum for Muskuloskeletal Fysioterapi ejer af Holbæk Fysioterapi.

Mere end massage

For nogle af fysioterapeuternes patienter, eksempelvis patienter med slidgigt, hjælper de konventionelle behandlingsmetoder, som lægerne kan tilbyde, ikke. Behandlingen til slidgigtpatienter består hovedsagligt af smertestillende medicin og kirurgi. To muligheder, som for en del patienter ikke er særligt tillokkende, og derfor er det vigtigt, at fysioterapeuter bryder med vanetænkningen og tager ny teknologi til sig.

- Vi benytter os af ultralyd og laserbehandlinger, fordi vi kan se at det har en gavnlig effekt på patienterne. Vores patienter sætter pris på, at vi er gode til at lytte, informere og tilbyde dem nye behandlinger, som kan forbedre deres livskvalitet, siger Lene Johansen.

Samarbejdet med læger

Samarbejdet med praktiserende læger er et vigtigt element, når fysioterapeuter skal tilrettelægge og gennemføre behandlinger for deres patienter på bedst mulig vis. Det tætte samarbejde med lægerne har smittet af på fysioterapeuter, og det betyder at videnskabelig dokumentation og kliniske undersøgelser er afgørende, når nye behandlingsformer bliver vurderet og brugt:

- Vi er åbne overfor nye behandlinger, men det betyder langtfra, at vi tager hvad som helst. Hvis vi skal tage en ny behandling ind, kræver det, at der er udført videnskabelig forskning, og at der er en vis dokumenteret effekt, siger Lene W. Johansen

Ny teknologi til slidgigtpatienter

Re5 Regeneration er et eksempel på en ny behandlingsteknologi til slidgigtpatienter, som fysioterapeuter netop er begyndt at introducere over for danske patienter. Ved hjælp af applikatorer med elektriske impulser stimulerer Re5 samspillet mellem cellerne og fremmer de naturlige helingsprocesser i kroppen. Pernille Panzer fra Esbjerg Fysioterapi tilbyder Re5 Regeneration til sine patienter.

- Vi har blandt andet en ældre herre, som undgik en operation mod slidgigt i hoften. Han modtog 12 behandlinger og har valgt ikke at lade sig operere i denne omgang, fordi han er smertefri. Re5 Regeneration er endnu en behandling til vores værktøjskasse, og vi anbefaler det også til patienter, som har prøvet andre behandlingsformer, for nogle gange er kombinationen af flere behandlinger den rette løsning, siger Pernille Panzer.