P-piller giver større alkoholtrang nyhed

P-piller og stress gør at trangen til alkohol bliver større, mener en gruppe finske forskere, som har undersøgt alkoholtrang, p-piller og testosteron

Testosteron er et "kick-hormon"

Alkoholforsker Peter Eriksson ved Folkesundhedsinstituttet i Helsingfors har sammen med andre forskere studeret sammenhængen mellem kønshormonet testosteron og alkohol. Erikson fortæller at stress og p-piller sænker testosteronniveauet i kroppen. Når stressede personer eller kvinder som tager p-piller drikker alkohol, stiger testosteronnivauet og vedkommende får dermed et "kick".

Kvinder på p-piller drikker mere

Tidligere forskningsresultater har vist, at kvinder som spiser p-piller, drikker mere alkohol end kvinder, som ikke spiser p-piller. Men årsagerne til drikkevaner og alkoholisme er et komplex område, hvor også arv, miljø og psykologiske faktorer spiller ind, erkender Eriksson.
- Jeg vil ikke påstå, at testosteron er eneste grund til at trangen til at drikke øges, men hvis vores hypotese er rigtig, kan det være en yderligere årsag til at nogen drikker mere, siger Eriksson

Reparationsbajeren har en effekt

Forskerne har også kommet frem til, at man opnår samme "kick" effekt, hvis man drikke dagen efter, at man har været fuld.