Gravide først i kø til H1N1-vaccination nyhed

Gravide i 2. og 3. trimester af deres graviditet har en let øget risiko for at få komplikationer, hvis de får influenza A (H1N1), derfor har Sundhedsstyrelsen besluttet, at inkludere gravide i risikogruppen. Opfordringen til de gravide har hele tiden været at være opmærksom på influenzasymptomer.

Gravide vil få tilbudt vaccine mod influenza H1N1

Som en del af risikogruppen vil de gravide nu få tilbudt behandling med Tamiflu, hvis de får influenza eller en i husstanden får påvist influenza A (H1N1). Gravide vil også få tilbudt vaccine mod influenza A (H1N1) når den kommer i efteråret, under forudsætning af, at vaccinen godkendes til gravide. Der er ingen grund til, at gravide sygemelder sig, de kan fortsat gå på arbejde. Influenza A (H1N1) vurderes fortsat at være en mild influenza på linje med almindelig sæsoninfluenza.

Hvem bliver vaccineret?

Danmark har købt 3,1 millioner doser vaccine. Det er nok til, at 1,55 millioner danskere kan blive vaccineret. De, der primært vil få tilbudt vaccine, er personer, der er særligt udsatte for at udvikle alvorlig sygdom som følge af influenzainfektion. Det vil først og fremmest sige personer med nedsat lungefunktion, astma, hjerte-karsygdomme, diabetes eller nedsat immunforsvar. I alt cirka 750.000 danskere har en af disse lidelser.