Overraskende nyt i kampen mod hårtab nyhed

I et nyt studie har forskere muligvis fundet en overraskende metode til at bekæmpe hårtab, nemlig ved at plukke de resterende hår.

Nyt studie om hårtab

Hårtab er en hyppig tilstand hos mænd, men ses også hos kvinder. I Danmark vil 75% af alle mænd og 20% af kvinderne opleve varierende grad af hårtab. Hos 5% starter hårtabet før personen er fyldt 20 år.

Nyt studie fra Keck School of Medicine på University of Southern California kan muligvis være godt nyt for de mange personer, der lider af hårtab. Forskerne bag studiet har nemlig opdaget en noget alternativ fremgangsmåde til at få gang i hårvæksten hos mus. Ved at plukke 200 hår, et efter et fra ryggen af en mus, lykkedes det forskerne at regenerere op til 1.300 nye hår i området omkring plukningsstedet.

Ifølge professor Cheng-Ming Chuong, forskningsleder på studiet, er det velkendt, at skader på hårsække kan medføre regenerering af hår i de omkringliggende områder. Med den viden antog forskerne en hypotese om, at man ved at plukke hår, et efter et i et afgrænset område, kunne stimulere hårsækkene til at regenerere ny hårvækst.

Forskerne fandt ud af, at hvis man plukkede hårene i et afgrænset område med en diameter på 3-5 mm, så regenererede musene mellem 450-1300 nye hår i og omkring det afgrænsede område.

Professor Chuong fortæller at studiets resultater måske også kan bruges i andre sammenhænge. Han mener, at ved at lave små skader på andre organer, så kan man muligvis på samme måde stimulere en form for regeneration. ”Studiet kan måske være med til at vise, at parallelle processer også eksisterer i andre af menneskets organer,” han tilføjer ”selvom det nok ikke er lige så let at observere, som vi så ved hårgenerering.”

Læs også: Ultimativ shampoo sammenligning