Nyt initiativ støtter Kræftens Bekæmpelse nyhed

Alle borgere med en recept kan nu støtte Kræftens Bekæmpelse - uden at betale ekstra - ved online køb af receptpligtig medicin fra Uldum Apotek som også leverer medicinen i samarbejde med Matas som udleveringssted.

Med det nye initiativ kan alle borgere med en recept nu støtte Kræftens Bekæmpelse – uden at betale ekstra. Patientforeningen får fem kr. for hver receptpakke, borgerne vælger at få fra apoteket i den jyske by Uldum.

Kræftens Bekæmpelse får nemlig fem kroner, hver gang en borger modtager en receptpakke fra Uldum apotek. Ejeren af apoteket Danji Bhanderi siger: ”Alt for mange danskere rammes af kræft uden at blive kureret. Derfor støtter jeg forebyggelse og behandling af kræft ved at give fem kr. til Kræftens Bekæmpelse for hver receptpakke, mit apotek ekspederer de næste tre måneder.”

Prisen på receptmedicin er den samme, uanset hvilket apotek borgerne vælger at få det fra i Danmark. Sådan vil det fortsat være, men fra på mandag vil borgerne automatisk støtte Kræftens Bekæmpelse, hvis de vælger at få medicinen fra apoteket i den jyske by Uldum.

De danske apoteker ekspederer tilsammen over 58 mio. receptpakker om året.

Medicin fra Uldum apotek fås i hele landet gennem Matas.

Det er ikke kun borgerne i Uldum og omegn, der nu kan støtte det gode formål. Receptmedicin fra Uldum apotek fås nemlig i 50 medicinudleveringssteder i Matas butikker, der er placeret rundt i hele landet. Det er også muligt at få medicinen sendt hjem med posten ved bestilling på Uldum apoteks website.

Initiativet er relevant da der i Danmark er meget få apoteker og medicinudleveringssteder i forhold til andre europæiske lande. Nærmere information om antallet findes på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Men antallet af udleveringssteder er blevet væsentligt forøget med de 50 Matas forretninger som samarbejder med Uldum Apotek. Nærmere information om udleveringsstederne findes her:

http://files.matas.dk/Medicinudlevering_%20juni%202013.pdf

Patientforening glæder sig over initiativet

Hos Kræftens Bekæmpelse udtaler seniorprojektleder Birgitte Strand: ”Vi er glade for, at en af Danmarks apoteker vil lade en del af sin avance gå til vores kamp for at forebygge og helbrede kræft. Vi håber, at mange borgere benytter muligheden for at støtte kræftsagen med deres recept.