Nyt og gratis træningstilbud til gravide nyhed

Nu er der godt nyt til alle gravide, der har lyst til at få rørt sig under graviditeten. Gigtforeningen har udviklet det nye og gratis træningskoncept AquaMama til gravide med normal graviditet. AquaMama består af enkle og gennemtestede øvelser, der skal udføres i vand og styrker din krop inden fødslen.

Motion er godt under graviditeten

Gravide, som dyrker motion, har det bedre under deres graviditet. Kvindekroppen går igennem store fysiske forandringer i løbet de ni måneder, og derfor har Gigtforeningen i samarbejde med en jordemoder, en fødselslæge og en fysioterapeut fra Rigshospitalet udviklet et nyt sikkert træningskoncept i vand, som styrker de udsatte led og muskler hos gravide.

– Mange gravide vil gerne passe på deres krop, men er bekymrede for at overbelaste sig selv ved forkert træning. Med AquaMama har vi derfor udviklet en række enkle men effektive vandøvelser, som skånsomt træner kroppen i vandet. Den gravide kan selv indpasse sin træning, når hun har tid til at tage i svømmehallen, siger fysioterapeut i Gigtforeningen Lene Mandrup Thomsen, som har været med til at udvikle øvelserne.

Skånsomt træning for led og muskler

Alle kvinder med en normal graviditet kan bruge den nænsomme, men effektive AquaMama træning. Konceptet træner de muskelgrupper, som har brug for særlig fokus under en graviditet. Alle øvelserne er gennemtestet af fysioterapeuter, og kvinder med en normal graviditet kan derfor roligt udføre træningen uden at bekymre sig om at skade deres barn eller sig selv.

Så let kommer du i gang med motion i graviditeten

  1. Gå ind på AquaPunkt.dk og find den nærmeste svømmehal, hvor du kan dyrke AquaMama.
  2. Se præsentationen af øvelserne samt de seks instruktionsvideoer på AquaPunkt.dk eller Facebooksiden AquaMama.
  3. Tag ned i svømmehallen og find træningsstationen med redskaberne. Her finder du også øvelsesarket, som du sammen med redskaberne tager med hen til bassinkanten.
  4. Spørg svømmehallens AquaCoach, hvis du er i tvivl om øvelserne.
  5. På Facebooksiden AquaMama kan du oprette grupper for din svømmehal, hvor du kan møde andre gravide. Her kan I aftale fælles træningstider, hvis I har lyst til at træne AquaMama sammen