Øget efterspørgsel på fedmeoperationer på privathospitalerne nyhed

De strammere regler for hvornår man kan få en offentligbetalt fedmeoperationer, har øget efterspørgslen på fedmeoperationer, hvor patienten selv betaler, det fortæller Privathospitalet Hamlet, som den seneste måned har fået omkring 40 henvendelser fra personer som er interesseret i en selvfinansieret operation.

Selvfinansierede fedmeoperationer er nemlig ikke underlagt de nye stramme retningsliner.- Det er ikke, fordi disse mennesker er specielt velhavende. Men de er nået op i en vægtklasse, hvor de har mange sygedage. De risikerer måske at miste deres job og kan være bange for, om de vil være i stand til at se deres børn eller børnebørn vokse op. I den situation vælger de så selv at betale for operationen, siger adm. direktør på Hamlet Vinni Breuning, til Berlingske

Strammere regler for fedmeoperationer

Siden årsskiftet er der sket en kraftig opbremsning i i antallet af fedmeoperationer som gastrisk bypass og gastrisk banting. Opbremsningen skyldes, at regeringen og regionerne før jul indførte nye retningslinjer for at få en offentligt finansieret operation.

Læs også: Sådan er reglerne for fedmeoperationer

Argumentet for at ændre retningslinjerne var, at alt for mange unge uden følgesygdomme fik en operation, som man endnu ikke kender de helbredsmæssige konsekvenser af. Samtidig var udgifterne til fedmeoperationer eksploderet og med de ændrede retningsliner, forventede regeringen og regionerne færre udgifter på området.

Læs også: Uenighed om hvor farligt fedmeoperationer er

Retningslinjer gælder ikke for selvbetalende operationer

Selvom der er ændret retningslinjer for de offentlig betalte operationer, har både Sundhedsstyrelsen og regionerne ”nikket til”, at de gamle retningslinjer, fortsat er gældende for de patiner, som selv betaler, oplyser Vinni Breuning, til Berlingske

Læs artiklen på Berlingske her