Overgår Kina: Danmark er det 4. hårdest coronaramte land i verdenen nyhed

I følge data fra Worldometer er Danmark det land i verdenen som har 4. flest bekræftede smittetilfælde pr. million i indbyggere.

Coronavirusset COVID-19 har i skrivende stund spredt sig til 135 lande, heriblandt alle lande i EU. Danmark er i øjeblikket hårdt ramt med 801 bekræftede smittetilfælde.

Læs også: Forskellen på Coronavirus og influenza: Derfor er coronavirus mere alvorlig

Der er i skrivende stund 801 bekræftede smittetilfæde, hvilket svarer til at der er 138.3 smittede pr. Million indbyggere. Dette gør Danmark til det land, som er 4. hårdest ramt af coronavirus, ud af alle lande med over 1 million indbyggere.

I øjeblikket er det kun Italien, Norge og Sydkorea med henholdsvis 250, 168 og 155,6 antal smittede, som ligger over Danmark på listen.

Annonce: Apopro Online Apotek - Personlig rådgivning, lave netpriser, dag-til-dag levering

Danmark overgår altså lande som Kina, Spanien og Østrig, som alle har været/er hårdt ramt af coronavirus.

Kina, som er der hvor virusset stammer fra, indtager en 12. Plads på listen med 56.1 smitttede pr. million indbyggere. Dermed har danmark altså over 2 gange så mange smittede per indbygger som Kina.

Læs også: Sådan undgår du at blive smittet med Coronavirus

Danmark har dog for nylig skiftet fra en inddæmningsstrategi til en afbødningsstrategi, så kun dem med alvorlige symptomer bliver testet for smitte. Dette betyder, at smitteantallet i Danmark reelt set kan være højere og stige yderligere i de kommende dage og uger, selvom det ikke bliver opgjort i de officielle tal.

Du kan finde mere data på Worldometer’s hjemmeside.