Prednisolon-patienter efterlyses nyhed

Osteoporoseforeningen efterlyser patienter som har modtaget behandling med binyrebarkhormonet prednisolon. Patientforeningen vil søge erstatning for nedbrudte knogler til de mulige 50.000 danskere, som siden 1999 har været udsat for lægesjusk i forbindelse med prednisolon behandling.

Lægerne har ikke fulgt de nationale anbefalinger

Prednisolon og Prednison bliver typisk brugt til behandling af en række allergiske sygdomme, bindevævssygdomme og gigt, men præparaterne nedbryder også patienternes knogler. Derfor bør lægerne ifølge de nationale anbefalinger sikre, at patienterne får kalk og D-vitamin i tilskud, når de er i behandling, samt blive knoglescannet ved længevarende behandlinger.

I mange tilfælde følger lægerne ikke anbefalingerne, og derfor har Osteoporoseforeningen slået pjalterne sammen med advokat Jacob C. Jørgensen og flere osteoporoselæger for at lancere hjemmesiden knogletab.dk, som opfordrer patienterne til i fællesskab at klage over dårlig behandling.

50.000 patienter i risiko for knogleskørhed

Op mod 50.000 danske patienter har over de seneste ti år udviklet eller risikerer at udvikle knogleskørhed og få knoglebrud efter at have været i langvarig behandling med binyrebarkhormonet prednisolon eller prednison.

Om Prednisolon erstatning

15 prednisolon-patienter ud af 38 har fået erstatning for nedbrudte knogler efter fejlbehandling. Erstatningen lød i gennemsnit på 440.000 kr. De 15 patienter har alle søgt om erstatning direkte gennem Patientforsikringen