Private sundhedsordninger mindsker sygefravær nyhed

Private sundhedsordninger mindsker sygefraværet med helt op til 20 procent i nogle brancher. Det viser et nyt forskningsprojekt, som har set på effekten af de forebyggende sundhedsordninger i Pension Danmark.

- På arbejdspladser falder både de korte og lange sygefravær markant efter et til to år med private sundhedsordninger, siger forskningsleder Jacob Nielsen Arendt fra Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Forskning og Analyse.

Stor gevinst for flere faggrupper

Private sundhedsordninger giver blandt andet gratis adgang til fysioterapi, kiropraktor og massage. På Arlas Mejerier har det ført til fald for de korte sygefravær blandt medarbejderne på 15 procent og længere sygefravær er faldet 20 procent.

For andre faggrupper som elektrikere, smede og vvs-folk er faldet i sygefraværet lidt lavere. Det skyldes, at medarbejdere på mindre virksomheder ikke er så flittige til at bruge deres sundhedsordninger. Men alligevel er der en klar tendens til, at de forebyggende sundhedsordninger reducerer sygefraværet inden for langt de fleste faggrupper.

Læs hele artiklen på Dr.dk