Banebrydende nyt - Prostata kræft kan måske stoppes øjeblikkeligt med vaccination nyhed

Forskere har fundet en banebrydende metode til at stoppe tumor vækst som muligvis kan eliminere mange kræftformer og ovenikøbet forhindre blindhed.

Prostata kræft kan muligvis ”slukkes” som en kontakt efter forskere har fundet en metode til at forhindre tumor vækst og spredning.

Bristol og Nottingham universiteterne har opdaget at et enkelt molekyle spiller en afgørende rolle i dannelsen af nye blodårer.

Svulster har behov for konstant forsyning af næringsberiget blod for at overleve og vokse. Ved at stoppe dannelsen af nye blodårer forhindrer kræftcellernes formering og spredning.

Når forskerne vaccinerede mus tre gange ugentligt med et middel som blokere funktionen af molekylet SRPK1 stoppede tumor væksten.

”Vi antog at blokeringen af SRPK1 ville stoppe tumor væksten” nævner Dr. Sebastin Oltean fra University of Bristol's School of Physiology and Pharmacology som er med forfatter af undersøgelsen

“Denne undersøgelse viser at hvis SRPK1 niveauet nedsættes i forbindelse med prostata kræft er vi i stand til at blokere tumorvæksten”

I perioden fra 2008 til 2012 var det gennemsnitlige antal tilfælde af prostata kræft i Danmark 4.413 og dødeligheden over perioden 1.168 per år.

Da behandlingen vedrører blodårer kan metoden sandsynligvis også anvendes overfor andre kræftformer og selv overfor aldersbetinget degeneration af nethinden også kaldet forkalkning på nethinden eller macular degeneration som er den mest almindelige form for aldersbetinget blindhed.

SRPK1 spiller en vital rolle i den proces hvorved svulster er i stand til at udvikle blodårer som bærer forsyningen de nødvendige næringsstoffer er en forudsætning for tumorvækst.

Ved analyser af menneskelige prostata kræft celler observerede forskerne at SRPK1 forøges i takt med at kræften udvikler sig mere aggressivt.

Biotech selskabet Exonate, som udspringer fra University of Nottingham, sigter på at udvikle SRPK1 hæmmere som behandling for sygdomme med abnorm udvikling af blodårene såsom kræft og macular degeneration.

Undersøgelsen er finansieret at Prostate Cancer UK, the Biotechnology and Biological Sciences Research Council (BBSRC) og Richard Bright VEGF Research Trust.