Råd til solskadet hud nyhed

De lange sommerdage betyder mere tid til at slikke sol udenfor. Men solens stråler kan ødelægge din hud. Solbadning kan nemlig forårsage rynker, ujævn hud, ødelagte blodkar, pigmentforandringer og endnu værre hudkræft. Her får du råd til at forebygge og helbrede solskadet hud.

Råd til solskadet hud

Ifølge en nylig udgivet undersøgelse fra tidskriftet JAMA Dermatology, behøver det ikke tage en hel sommer før solskader opstår. Allerede efter to dage, med eksponering af et lavt niveau af ultraviolette stråler, kan du skade din hud.

Her er gode råd til hvordan du beskytter din hud denne sommer:

1. Brug solcreme

Brug en solcreme sammen med fugtighedscreme hver dag uanset vejret. Dette beskytter ikke blot huden mod yderligere skader, men gør det muligt for huden at hele naturligt.

”Solcreme giver din krop tid til at reparere sig selv”.

Sådan lyder det fra Dr. Ellen Marmur til Fox News. Marmur er professor og lektor ved afdeling for dermatologi og institut for genetisk forskning på Icahn School of Medicine i New York.

Kig efter solcreme der har bredspektret beskyttelse, både UVA/UVB, og en SPF 30 til 50. Den bør være vand- eller svedafvisende og indeholde zinkoxid eller titandioxid

2. Tilføj antioxidanter

Antioxidanter arbejder for at neutralisere frie radikaler forårsaget af utraviolette stråler, og kan bidrage til at reparerer solskoldning. Cremer og lotions med antioxidanter som vitamin C, E og resveratrol er gode valg.

Det kan også hjælpe at spise en kost rig på antioxidanter, som findes i blåbær, tomater, grøn te og rødvin. Dog er virkningen ikke er helt klarlagt.

3. Eksfolier

Eksfoliering fjerner døde hudceller og frigør den nye sunde hud. Prøv forskellige typer scrubs, eller snup en peeling hos en professionel. Husk at finder en scrub der passer netop din hudtype.

4. Søg skygge

Du behøver ikke blive solskoldet før huden tager skade. UVA stråler kan trænge ind i din hud gennem bilruden eller på regnfulde dage. Tag sol briller, hat og tøj på nå du er ude, og søg skygge når solen er stærkest.

5. Blive screenet

Efter 18-års alder er det en god ide at få en hudkræft seksamination. Din læge kan se efter skønhedspletter og modermærker der ændre sig, og derved forebygge kræft inden det spredes.