Rejs mens du er ung nyhed

Der kan være alverdens gode grunde til at rejse ud og opleve verden mens man er ung – en af disse er tiden. Du vil nemlig aldrig komme til at opleve den sammen tid til at rejse som når du er ung, selvom det måske er her pengene er færrest.

Flere og flere unge rejser ud i verden efter gymnasiet – og af god grund.

De unge i dag skal tidligt i deres liv tage stilling til hvad de vil i livet, hvilken karriere de vil have og hvilken vej de skal gå. Det kan være rigtigt svært at vide dette som ung. Mange unge vælger derfor at tage ud at rejse en periode. Især hvis man ikke ved hvad de næste skridt skal være.

Rigtig mange unge i dag rejser til Asien, da det både er et billigt og utrolig smukt kontinent. Ønsker man dog at opleve andre og anderledes kulturer kan man fx vælge at rejse til Mozambique i Afrika, Peru i Sydamerika eller Palæstina i Mellemøsten – bare for at nævne nogle få.

Tag ud i verden og gør en forskel

De seneste år er antallet af unge, der drager ud for at lave frivilligt arbejde i udlandet, steget. Det er blevet en generel tendens at de unge i dag, ser en længere dannelsesrejse som en del af deres "livsuddannelse".

Denne tendens skyldes blandt andet, at folk bliver eksponeret for informationer og nyheder om alt det forfærdelige der foregår rundt omkring i verdenen, fx naturkatastrofer, borgerkrig, ekstrem fattigdom osv. Unge rejser ud i verden i solidaritet og med en lyst til at hjælpe ude i verden, da dette giver en følelse af at gøre en forskel.

Grupperejser generelt er også blevet meget populært blandt de unge. Dette gør at de unge bliver en del af et fællesskab med andre unge, der lige som dem selv ønsker at komme tæt på en fremmed kultur. Der er rigtig mange muligheder for at rejse som ung, både i grupper og alene.

Få et bedre mindset

Helt generelt, vil alle der rejser ud i verden få et bedre syn på verden, da de oplever, hvor forskellige folk og kulturer egentlig er. Dette kan være en ret stor omvæltning for mange unge, der måske ikke har oplevet så mange andre kulturer på samme måde, og derfor kan have tendens til at forsømme disse kulturelle og samfundsforskelle.

Det er vigtigt for unge at få udvidet deres horisont, og komme ud og opleve den kæmpe forskel der kan være på menneskers vilkår og udgangspunkt. Det kan derfor ændre ens mindset til det gode, ved at rejse ud og se hvordan verden er.

Mennesker der har rejst meget mens de var unge, ser overordnet positivt på globalisering, sammenlignet med mennesker der ikke har rejst verden rundt. Disse personer er også generelt mere tilbøjelig til at se mere positivt på immigration, da de bedre kan forstå, at ikke alle mennesker har vilkårene til at skabe et godt liv.

Artiklen er produceret i samarbejde med Global Contact