Sådan lindrer du din forkølelse nyhed

De fleste kender det at ligge derhjemme med en forkølelse. Når uheldet er ude, kan man bruge disse råd til at lindre sine smerter og komme lettere over forkølelsen.

1) Hvil dig

Det lyder kedeligt og ikke særlig effektivt, men det virker! Bliv hjemme fra arbejde og tag en rolig dag hjemme, hvis du har brug for det. Dette giver både kroppen tid og plads til at genoprette immunsystemet.

2) Drik varme drikke

Det kan virke smertelindrende at drikke en varm kop te, når man er forkølet. Det har i virkeligheden ingen effekt på selve sygdomsforløbet, men det virker lindrende for smerter i næse og hals.

3) Drik meget væske

Kroppen har brug for endnu mere væske end normalt, når man er syg. Derfor er der en øget risiko for dehydrering, hvorfor man skal huske at drikke rigeligt med væske. Dehydrering vil blot få dig til at få det endnu dårligere og holde dig på sygesengen i længere tid.

Annonce:

4) Tag et varmt bad

Damp løsner op for bihulerne og virker beroligende for kroppen. Alternativt kan man også tage et dampbad, hvor man sætter sit hoved ind over en skål dampende vand. Et bad har dog den fordel at man renser en stor del af kroppen for skadelige bakterier.

5) Få frisk luft

Selvom det er vigtigt at hvile sig, kan det også være en god ide at komme en smule ud af sengen. Den friske luft, kan bidrage til at opløse dine slimmembraner og give dig ny energi.

6) Rens næsen

En snottet næse er en typisk gene for forkølede. Dette kan lindres ved næsespray, som kan købes i håndkøb, eller ved at pudse næse.