Sådan kan du afhjælpe 'smartphone-sygdomme' nyhed

Det er bredt anerkendt, at brugen af sin smartphone i nogle tilfælde kan føre til helbredsmæssige problemer i større eller mindre grad. Men det rette mobiltilbehør kan være med til at afhjælpe disse 'smartphone-sygdomme'.

Danskernes smartphone forbrug stiger stødt år for år, som nye smartphones rammer markedet, og samtidigt med det, er vi blevet introduceret til helt nye sundhedsbegreber. Om end de ikke er officielle diagnoser, så skal vi vænne os til at høre udtryk som 'smartphone-finger', 'sms-nakke' og 'smartphone-sygdomme'. Men de mange nye 'sygdomme' kan faktisk afhjælpes ved brug af mobiltilbehør.

Svage led og nakke er udfordret

Men hvilke situationer er det egentlig, at man kan risikere, at ens krop ikke har så godt af? Der er mange måder, hvorpå ens krop kan tage skade. Det kommer ikke nødvendigvis som en konsekvens af overdrevet mobilforbrug, det kan også blot være, at man i forvejen har svage led, eller måske bare er uheldig.

Et af de steder, der kan være meget udfordret af meget eller forkert mobilbrug er nakken. Bruger man meget af sin dag, på at kigge ned i sin telefon eller tablet, kan det have store konsekvenser i nakkeregionen. Det kan for eksempel være statisk bøjede arbejdsstillinger, som nakken ikke er ret vild med, og som kan blive ubehagelige på sigt.

Blandt andet det problem, kan afhjælpes, eller mildnes, ved hjælp af billigt mobiltilbehør. Kigger man f.eks. meget ned på en GPS i bilen, kan man få mobilholdere, der kan holde telefonen i en position, lige ud for ansigtet. Den stilling som nakken bedst kan lide at være i.

Derudover kan man sørge for at lave små bevægelsesøvelser med nakken, så man sikrer en god blodcirkulation og undgår en øm nakke.

Svage fingre og gigt

En anden ting, der kan være hård for kroppen, er hvis man bruger mange kræfter på, at holde sin smartphone i hænderne. Nogle smartphones er utroligt glatte, og det samme er covers lavet af bestemte materialer.

Har man i forvejen svage fingre, kan det være en stor belastning og udfordring at holde sin telefon i længere tid, og lider man måske i forvejen af slidgigt, er det endnu mere ubehageligt.

En måde man kan overkomme, eller i det mindste forsøge at afhjælpe det problem på, er ved at benytte et mobilcover, der afhjælper problemet. Ligesom med andet tilbehør, findes mobilcovers i mange forskellige materialer. De forskellige materialer er meget forskellige at holde på, og nogle vil være meget mindre belastende for fingerende end andre.

Det kan for eksempel være mobilcovers lavet i materialer som silikone og læder, der kan være med til, at afhjælpe problemerne ved håndtering af mobiltelefonen.

Og man kan godt forstå, hvis nogen begynder at lide af 'smartphone-sygdomme'. En undersøgelse lavet i 2017 viste nemlig, at de danske unge mellem 15 og 29 år i gennemsnit bruger 2 timer om dagen på at kigge i deres smartphone. Folk over 40 år bruger væsentligt mindre, men stadig op mod en time om dagen, og det er altså her det kan gå galt, hvis ikke man tænker over, hvordan man bruger sin smartphone, på den sundeste måde.

Produceret i samarbejde med My-Phoneshop.dk