Meget sjældent tilfælde af HIV transmitteret mellem to kvinder er offentliggjort i USA nyhed

Centre of Disease Control (CDC) i USA oplyser at en 46-årig kvinde sandsynligvis er blevet inficeret med HIV ved ubeskyttet sex med sin kvindelige partner.

Meget sjældent tilfælde af HIV transmitteret mellem to kvinder

Et ekstremt sjældent tilfælde af HIV smitte mellem to kvinder er blevet rapporteret af Centre of Disease Control i USA.

Test af en 46 årig kvinde som netop var blevet testet HIV positiv i 2012 fandt at den virus hun var inficeret med var praktisk taget identisk med den virus hendes 43 årige partner var blevet diagnosticeret med i 2008.

Kvinden som var blevet inficeret havde ikke haft seksuel omgang med en mand i 10 år og hun havde ikke været involveret i nogen anden aktivitet som kan forbindes med HIV smitte såsom tatovering, akupunktur, blodtransfusion eller stof misbrug.

Kvinden havde haft seksuel omgang med 3 forskellige kvinder indenfor de sidste 5 år og havde været i et forhold med sin inficerede partner i 6 måneder. I marts 2012, en måned før diagnosen, var kvinden testet HIV negativ i forbindelse med at hun havde givet blod.

Som opfølgning på diagnosen har kvinden oplyst at hun har drevet regelmæssig ubeskyttet oral og vaginal sex og delt sex legetøj med sin partner fremgår det af CDC rapporten.

Rapporten tilføjer at parret oplyste as deres seksuelle omgang ind i mellem var ”hårdhændet med resulterende blødning hos en af parterne” samt at de havde ubeskyttet sex gennem deres menstruation.

Rapporten nævner:

- Risikoen for HIV smitte mellem kvindelige partnere omfatter ubeskyttet kontakt til vaginale eller andre kropssekreter og til blod fra menstruation eller kontakt til blod fra læsioner knyttet til hårdhændet sex.

Rapporten nævner at skønt der har været et lille antal tidligere rapporterede tilfælde af kvinde til kvinde transmitteret HIV så er dette første gang at diagnosen er understøttet af phylogenetic test metoden.