Spis bær og hold hjernen ung nyhed

Ved at spise bær, kan man beskytte hjernen mod ældning og hukommelsesproblemer, det viser ny forskning, som blev præsenteret på det 240’ende nationale møde i American Chemical Society (ACS).

Bær rydder om i hjernes affaldsstoffer

Jordbær, brombær og blåbær indeholder høje niveauer af polyphenoler, som hjælper hjernen med at udføre helt grundlæggende ”husholdning” funktioner. Celler, der kaldes microglia er husholdere. I en proces, der kaldes autophagy, fjerner og genbruger de biokemiske rester, som ellers ville forstyrre hjernens funktion.

- Vores forskning tyder på, at polyphenoler i bær synes at genoprette den normale ”husholdnings” funktion. Disse resultater er de første til at vise denne virkning af bær., siger Shibu Poulos, som har fortaget undersøgelserne i samarbejde med U. S. Department of Agriculture

Bær kan forbedre hjernens funktioner

Gamle laboratorierotter, der i to måneder blev fodret med bær , som havde et højt indhold af antioxidanter, fik forbedret deres nerve og hjernefunktioner.

- Undersøgelsen giver yderligere grund til at spise fødevarer, som er rige på polyphenoler. Selvom vi ved, at bær og nødder er gode kilder, indeholder mange andre frugter og grøntsager polyphenoler - især dem med dyb rød, orange eller blå farver. Disse farver kommer fra pigmenter kaldes anthocyaniner, som er gode antioxidanter, siger Poulus

Han understreger, at det er vigtigt at spise hele frugten, da den indeholder hele spektret af flere hundrede sunde kemiske sammensætninger.

- Frosne bær, som er tilgængelige året rundt, også er fremragende kilder til polyphenoler, tilføjer han.