Test kan opdage Multipel Sklerose ni år før første symptomer nyhed

En enkel blodprøve, som kan konstatere Multipel Sklerose ni år før symptomerne opstår, er netop nu ved at blive udviklet af forskere. Eksperter forudser, at opdagelse af denne diagnose metode, kan føre til, behandlinger, så man undgår at sygdommen Multipel Sklerose skader patienten.

Markører i blodet sladrer om MS

Som det er nu har lægerne ingen muligheder for at opdage Multipel Sklerose før symptomerne opstår, og ofte bliver patienterne diagnosticeret forholdsvis sent. Men nu har et Israels team af læger og forskere fundet de markører i blodet, som kan føre til en egentlig Multipel Sklerosetest.

Professor Anat Achiron, fra Tel Aviv University's Faculty of Medicine, har fundet en metode til at diagnosticere Multipel Sklerose år før sygdommen rammer patienterne.

- Vi er endnu ikke i stand til at behandle folk, så du undgår at udvikle Multipel Sklerose, men viden er magt, Siger Professor Achiron og fortsætter,
- Hver gang vi møder en ny patient med symptomer på Multipel Sklerose, må vi spørge os selv, hvor længe sygdommen har været i udbrud. Vi kan diagnosticere Multipel Sklerose ved hjælp af MR scanning, men vi ved aldrig hvor “frisk” sygdommen er, forklarer hun

Opdagelserne er publiceret i the journal Neurobiology of Disease