Transfedtsyre kan gøre dig aggressiv nyhed

En gruppe forskere har fundet en sammenhæng mellem aggressiv adfærd og indtaget af det usunde transfedtsyre. Ifølge forskere ved University of California, San Diego School of Medicine i USA bliver både mænd og kvinder adfærd påvirket. Studiet er det første af sin slags, og viser, at transfedtsyre kan føre til en uheldig adfærd, som varierer fra utålmodighed til tydelig aggression.

Højt indtag af transfedt påvirker sindet

I studiet registrerede forskerne knap 1000 menneskers kostvaner og adfærd, for at kunne analyserer på sammenhængen mellem transfedtsyrer og adfærd. forsker Beatrice Golomb fra det amerikanske universitet siger i en pressemeddelese

- Personer som indtog mad med høje niveauer af transfedtsyrer , kunne i væsentliggrad associeres med højere niveauer af aggression

Et tidligere studie som blev publiceret sidste år viste, at selv små indtag af transfedtsyrer kan bidrage til depression.

Transfedtsyrer er svært at undgå

Industrielt udviklet transfedtsyrer bruges i stigende grad i produktionen af fødevarer. WHO og det Nordiske fællesråd anbefaler, at man ikke bør indtage mere end 1 procent af sit samlede enegiindtag.

Produkter i Danmark med Nøglehulsmærket , må maks 2 gram transfedtsyrer per 100 gram.

Transfedtsyrer øger også risikoen for hjerte-karsygdomme.på industirien max

Læs undersøgelsen her på PlusOne