Unge skal være mere fysisk aktive nyhed

Hver tredje skolepige er fysisk aktiv en time om dagen, mens det blandt skoledrenge er cirka hver anden. Det er baggrunden for, at Sundhedsstyrelsen i uge 16 til 18 sætter fokus på de positive sider ved at være fysisk aktiv med konkrete bud på aktiviteter.

De fleste unge ikke aktive nok

Hver tredje skolepige er fysisk aktiv en time om dagen, mens det blandt skoledrenge er cirka hver anden. Dermed lever kun 27 til 30 procent af pigerne og 41 til 46 procent af drengene i alderen 11-15 år op til anbefalingen om at bevæge sig mindst 60 minutter hver dag, som Sundhedsstyrelsen anbefaler. Det er baggrunden for, at Sundhedsstyrelsen i uge 16 til 18 sætter fokus på de positive sider ved at være fysisk aktiv med konkrete bud på aktiviteter.

Læs også: Nyt Sundhedsråd - Kun motion over 10 minutter tæller

Unge skal inspireres til aktivitet

Kampagnen ”Get moving – så kan du lære det” henvender sig til skolebørn og skal inspirere dem til at være mere aktive.

- Kampagnen viser en række gadeaktiviteter, der kan inspirere børn og til at være fysisk aktiv på mange måde. Samtidig viser små film, hvad de kan gøre, uanset om de skal være fysisk aktive udenfor i naturen eller i byerne," siger projektleder Tue Kristensen fra Sundhedsstyrelsen.

Læs også: Børn og bevægelse - sådan får børn mere motion i hverdagen

En god form giver selvtillid og trivsel

Børn og unge skal ikke kun være fysisk aktive for at være i god form. Der er også andre positive effekter.

- Det er vigtigt at få gode sundhedsvaner som ung, fordi vi ved, at fysisk aktive børn og unge er mere livsglade, trives bedre socialt, har mere selvtillid og klarer sig bedre i de boglige fag i skolen, siger Tue Kristensen

Kampagnen skal samtidig vise børn og unge, at det er sjovt at være fysisk aktiv, og at de sagtens kan passe det ind i deres hverdag. Gadeaktiviteter kan foregå mange forskellige steder i større og mindre byer og er dermed en fleksibel måde at være fysisk aktiv på.

På hjemmesiden www.getmoving.dk kan unge blive inspireret. Der findes og undervisningsmateriale til skolerne. Kampagnen har også en hjemmside hvor unge kan lære at dyrke breakdance, ropeskipping og meget mere

Besøg hjemmesiden her