Unge vil huskes som gode sex-partnere nyhed

Unge vil huskes for god sex, ikke for kønssygdomme. En ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen sætter fokus på, hvad de unge mener er "god stil".To ud af tre unge i alderen 18 – 25 år vil gerne vil huskes for, at de var gode at have sex med, når de første gang har været sammen med en ny partner. Derimod vil de helst ikke huskes for at have smittet med en sexsygdom.

Kønssygdomme er "dårlig stil"

Undersøgelsen er udarbejdet i forbindelse med Sundhedsstyrelsens nye kondomkampagne, ”Kun med kondom”, i ugerne 37 og 38. Kampagnen sætter fokus på, at de unge og resten af befolkningen ikke skal smitte deres partner, og at de derfor skal bruge kondom. Undersøgelsen viser, at 98 procent af de unge mener, at det er dårlig stil at smitte en anden med en sexsygdom samt at de unge i det store hele er enige i det kampagnens budskab om at bruge kondom

Læs også: Skyldes fald i klamydia at færre bliver testet?

Kondom er ok - men glemmer at bruge det

Det fremgår dog af undersøgelsen, at kun cirka halvdelen af de unge angiver, at de brugte kondom, sidste gang de var sammen med en ny partner. Der er således et stykke vej fra holdning til handling.

De unge peger selv på ”at de kendte personen lidt i forvejen”, at ”pigen brugte p-piller”, eller at ”de glemte det”. Derudover siger hver femte unge mand, at de synes, det er ubehageligt at tage spørgsmålet om at bruge kondom op, og næsten hver fjerde af pigerne siger det. Derimod synes stort set alle piger, at det ville være fint, hvis deres partner forslog at bruge kondom, ligesom langt de fleste unge mænd (87 procent) siger det samme.

Sundhedsstyrelsen vil med sin kampagne sætte fokus på budskabet: Brug kondom, hvis du vil huskes for noget godt.

Læs pressemeddelelsen her