Er stoffer i valnød nøglen i kampen mod Alzheimers nyhed

Ny undersøgelse hævder at en diæt boostet med valnød kan medvirke til at forebygge eller reducere Alzheimer’s.

Den nye undersøgelse om Alzheimer

Tidligere forskning har knyttet valnød til en reduceret risiko for bryst kræft og forbedret sædkvalitet. Ny undersøgelse hævder at en diæt boostet med valnød kan medvirke til at forebygge eller reducere Alzheimer’s.

Et forsker team ledet af Dr. Abha Chaudan fra New York State Institute for Basic Research in Developmental Disabilities, NY har offentliggjort undersøgelsen i the magasinet Journal of Alzheimer's Disease og kommer i den forbindelse ind på at tidligere undersøgelser de har stået for har vist at ekstrakt af valnød muligvis beskytter mod oxidativ stress forårsaget af beta-amyloid proteinet.

En ophobning af dette protein kan forårsage beta-amyloid aflejringer som menes at spille en rolle i udviklingen af Alzheimer’s valgte teamet at følge op på deres tidligere forskning.

Denne seneste undersøgelse havde til hensigt at afdække effekten af en diæt boostet med Valnød i forhold til indlæring, hukommelse, nervøsitet relateret opførsel og motorik i Alzheimer’s forsøg med mus.

I 9-10 måneder blev musene dagligt fodret med en diæt indeholdende enten 6% eller 9% valnød. For et menneske vil det svare til at indtage mellem 30 og 45 gram valnød dagligt. Som kontrolgruppe blev andre mus fodret med en diæt uden valnød.

Ved undersøgelsens afslutning blev alle musene testet for indlæring, hukommelse, nervøsitet relateret opførsel samt motorik.

Resultatet var at de Alzheimer’s forsøgsmus som havde været på valnød kuren udviste signifikante forbedringer på samtlige områder sammenlignet med de Alzheimer’s forsøgsmus som ikke havde været på samme kur.

Læs også: Kan en spytprøve afsløre Alzheimer’s?

Forskerne mener at det er muligt at det meget høje anti oxidant indhold i valnød medvirker til at beskytte mod hjerne degeneration hos musene. Ydermere er valnød kendt for at være rig på alfa linolsyre som er en form for omega-3 som anses for at positiv effekt i forbindelse med hjertet og hjernen.

Om undersøgelsen udtaler Dr. Chauhan at disse opdagelser er meget lovende og kan medvirke til at lægge fundamentet for fremtidige test på mennesker i forhold til Alzheimer’s.

Undersøgelsen bygger videre på den voksende mængde af forskning som demonstrerer den positive effekt af kognitive processer også kaldet erkendelsesprocesser.