Vigtigheden af seksuel trivsel for den generelle sundhed hos kvinder nyhed

Når det kommer til sundhed hos både mænd og kvinder, har der de senere år været øget fokus på det mentale helbred. Samtidigt er der langsomt løsnet op for nogle af de tabuer, der har præget seksualitet, lyst og samliv. Det viser sig nemlig, at den seksuelle sundhed og trivsel har en stor indflydelse på både det mentale helbred såvel som kroppens generelle velbefindende. I denne artikel vil der være fokus på de ydre faktorer, som påvirker mange kvinders seksuelle velfærd og lyst, men også deres generelle sundhed. Disse er nemlig på mange måder tæt forbundne.

Seksuel trivsel med sexlegetøj

Seksuel trivsel er som sagt en vigtig del af kvinders velvære, da det kan have en positiv indvirkning på både fysisk og mental sundhed. Når kvinder føler sig tilfredse og glade med deres sexliv, kan det øge deres selvværd, selvtillid og generelle livskvalitet. Uanset om de er i parforhold eller ej. Her kan sexlegetøj kan være en nyttig ressource til at forbedre seksuel trivsel hos kvinder. Det kan nemlig tilbyde forskellige former for stimulation og nydelse, som ellers kan være svære at opnå på egen hånd eller med en partner alene. Det kan for eksempel være ved hjælp af en klitorisvibrator til kvinder, som kan stimulere de erogene zoner og øge blodgennemstrømningen, hvilket kan føre til øget nydelse og tilfredsstillelse. Selve sexakten er naturligvis kun en lille del af den seksuelle trivsel, som i høj grad også påvirkes af intimitet og kommunikation. Sexlegetøj kan dog åbne nye døre for, at man som kvinde kan udforske sig selv og sit parforhold yderligere.

Sammenhængen mellem motion og seksuel velfærd

En af de ydre faktorer, der kan påvirke kvinders seksuelle velfærd, og som er relativt let selv at påvirke, er motion. Når man dyrker motion, øges blodgennemstrømningen nemlig i kroppen, herunder også til kønsorganerne. Dette kan bidrage til øget seksuel lyst og ophidselse, som kan have positive effekter for kvinders generelle opfattelse af deres sexliv.

Derudover kan motion også forbedre både kropsbillede og selvtillid, som også spiller ind i forhold til den seksuelle velfærd. Med øget selvværd og et positivt kropsbillede oplever mange nemlig, at de hviler mere i sig selv og deres intime præferencer. Motion kan desuden bidrage til at reducere stress og angst, idet der udløses endorfiner i hjernen, som giver øget velvære på samme måde, som sex gør.

Det er dog vigtigt at bemærke, at den specifikke sammenhæng mellem motion og seksuel velfærd kan variere fra person til person.

Kostens betydning

Kost og næringsstoffer spiller også en vigtig rolle i at opretholde en seksuel sundhed og trivsel. En sund og afbalanceret kost bidrager nemlig til at forbedre blodcirkulationen, øge energiniveauet og styrke immunsystemet, hvilket kan have positive effekter på en seksuel funktion og præstation. Med tilblivelsen af forskellige sundhedsguruer på for eksempel sociale medier, kan det dog være svært at finde rundt i, hvordan man spiser bedst for sit seksuelle helbred. Her kan det hjælpe at fokusere på nogle bestemte næringsstoffer:

  1. Zink: Dette mineral er afgørende for produktionen af ​​testosteron. Et hormon, der er vigtigt for seksuel lyst og ydeevne. Kilder til zink inkluderer blandt andet skaldyr, kød, nødder og frø.
  2. Omega-3-fedtsyrer: Disse sunde fedtstoffer findes i fede fisk som laks og sardiner samt i nødder og frø. Omega-3-fedtsyrer kan hjælpe med at forbedre blodgennemstrømningen og reducere inflammation, hvilket kan have positive effekter på seksuel sundhed.
  3. Antioxidanter: Fødevarer rig på antioxidanter som bær, grønne bladgrøntsager og mørk chokolade kan hjælpe med at beskytte kroppens celler mod skader. Dette kan bidrage til at opretholde en sund seksuel funktion.

Derudover kommer man langt med en kost, som er rig på frugt, grønt, fuldkorn og magert protein. Dermed understøttes kroppens generelle sundhed indefra.

Livsstil og stresshåndtering

To af de vigtigste livsstilsfaktorer, når det kommer til seksuel trivsel og generel sundhed, er stress og søvn. Mange oplever nemlig nedsat sexlyst og forværret søvn under stress. Når man er stresset, kan det påvirke evnen til at slappe af og nyde intime øjeblikke, hvilket kan føre til netop nedsat libido, problemer med orgasme og generel seksuel mistrivsel.

Derudover kan stress også påvirke søvnen negativt, idet stresshormonerne, kortisol, der udskilles i hjernen, forhindrer kroppen i at falde til ro. I stedet er kroppen hele tiden på vagt, og når aldrig i mål med den fulde restitution. På sigt kan dette være med til at præge den seksuelle trivsel, da kroppen i stedet prioriterer de behov, der skal til for overlevelse frem for eksempelvis sex. Får man til gengæld tilstrækkelig med søvn, giver det energi, bedre humør og øget fysisk og mentalt overskud, som er nødvendigt for et godt sexliv.

Det virker dog også den anden vej. Sex kan nemlig være med til at fremme god søvn samt reducere stress og fjerne tankerne fra det, som rumsterer. Her kan sexlegetøj fra Private Play være med til at åbne op for nye sider af sexlivet, som måske kan få lysten lidt tilbage, selv når der er travlt i hverdagen. Mange oplever desuden at føle sig søvnige efter en orgasme, fordi der udskilles endorfiner i hjernen. På den måde kan sex også være positivt for søvnen.