Vil du være tynd, så vær social nyhed

Forskere har fundet ud af, at mus taber sig, hvis de er sammen med andre mus i stimulerende omgivelser. Det antyder, at du kan tabe dig ved at være sammen med dine venner i den virkelige verden i stedet for på Facebook.

Tænk, hvis man kan tabe sig bare ved at slette sin Facebook-profil.

Det lyder som ren ønsketænkning, men ny forskning fra Ohio State University viser, at det måske er muligt. Mus der lever i større grupper på 15-20 individer taber sig ved at være i bedre sociale og mere stimulerende omgivelser. Resultatet er netop offentliggjort i det anerkendte tidsskrift Cell Metabolism.

Socialt liv aktiverer brunt fedt

Når mus er sociale, aktiverer de kroppens særlige brune fedt, som forbrænder energi i stedet for at lagre det. Forskning i brunt fedt er i de seneste år øget eksplosivt, da forskere håber, at nøglen til fedmeepidemien ligger gemt her.

Det er et meget interessant studie, der kobler mus’ omgivelser og interaktioner med hinanden sammen med vægttab på grund af øget aktivitet i det brune fedt. Vi kan nok ikke modvirke fedmeepidemien bare ved at flytte os fra computeren og tale mere sammen, men der kan bestemt laves yderligere forskning, som kigger på sammenhængen, kommenterer lektor Jacob B. Hansen fra Københavns Universitets Biomedicinsk Institut, Afd. for Celle og Metabolismeforskning, til Videnskab.dk

Læs hele artiklen på Videnskab.dk her