”Volds gen” drager børn mod voldelige spil og film. nyhed

”Volds gen” identificeret og bærere af dette gen drages mod voldelige spil og film og den specifikke gen variant er også blevet knyttet til ADHD i ny undersøgelse der omfatter børn mellem fem og ni år.

Forskere hævder at et “volds gen” drager nogle børn mod video spil og film med intensiv vold.

Hollandske akademikere har knyttet en gen variation til børn som søger og engagerer sig med voldelige media.

Som en del af undersøgelsen førte 1.612 forældre til børn i alderen mellem fem og ni år kontrol med hvor meget voldelig TV deres børn så samt også hvor meget tid de tilbragte med voldelige video spil.

DNA prøver høstet i forbindelse med børnenes fødsel blev analyseret og gen varianten blev identificeret.

Forskerne fandt at børn som bærer en specifik variant af serotonin transmitter genet som gennemsnit brugte mere tid på voldelige medier.

Dem som bærer gen varianten viste også større sandsynlighed for at udvise ADHD relateret adfærd.

Sanne Nikkelen fra University of Amsterdam's School of Communication Research udtaler: "Vore resultater indikerer at børns forbrug af voldelige medier er delvis knyttet til gen faktorer. Det kan betyde at børn med dette gen variant er mere tilbøjelige til at søge stimulerende aktiviteter såsom voldelig TV eller video spil”.

Hun tilføjer: ”det er vigtigt at studere sammenhængen mellem media forbrug of ADHD relateret adfærd fordi børn med forhøjet ADHD relateret adfærd ofte er udsat problemer knyttet til deres omgivelser og har forhøjet risiko for stof misbrug”.

“Undersøgelser af de faktorer som kan bidrage til sådan adfærd er essentiel”

Kilde: The Independent