Zika virus spredes seksuelt nyhed

WHO meddeler at seksuelt overført Zika virus er mere udbredt end tidligere antaget.

WHO meddeler at seksuelt overført Zika virus er mere udbredt end tidligere antaget.

Zika virus spredes seksuelt

Efter et krisemøde tirsdag den 8. marts 2016 oplyser WHO endvidere, at der er forøget evidens for sammenhæng mellem Zika og flere andre sygdomme.

Den mest udbredte form for smitte med Zika virus skyldes moskitoer, men adskillige lande melder om Zika tilfælde som er overført seksuelt og WHO meddelte i februar 2016 at Zika udbruddene udgør en global krise.

Generaldirektør i WHO Dr. Margaret Chan udtaler at undersøgelser og rapportering fra flere lande tyder meget kraftigt på at seksuelt overført smitte med Zika virus er mere udbredt end tidligere antaget, og Dr. Chan beskriver situationen som alarmerende.

Dr. Chan nævner også at fosterskaden microcephaly, som knyttes til Zika smitte, kun er en af adskillige sygdomme som WHO mener skyldes Zika virus.

Andre alvorlige sygdomme forbindes også med Zika.

Guillan-Barre Syndrom (GBS) forbindes nu også med Zika da 9 lande har rapporteret en stigning i GBS, som er en sjælden sygdom der kan medføre lammelser og død. Læs mere om Gullian Barre Syndrom.

Dr. Chan nævner at sygdomme knyttet til Zika nu ikke blot ses som knyttet til fødedygtige kvinder, men også børn, teenagere og voksne. Endvidere anbefaler WHO at sundhedsmyndigheder ikke afventer definitiv evidens mellem Zika og diverse sygdomme før der udstedes retningslinjer.

Link til BBC: http://www.bbc.com/news/health-35757541