8 tips til hvordan du optimerer din meditation artikel

Meditation er ret enkelt. Alt hvad du behøver, er et stille komfortabelt sted hvor du kan sidde (eller ligge ned) og 10-20 minutter af din tid. Her er nogle tips til hvordan du kan gøre din meditation nemmere og sjovere.

Meditation er ret enkelt. Alt hvad du behøver er et stille sted og 10 minutter
Meditation er ret enkelt. Alt hvad
du behøver er et stille sted og
10 minutter

Meditation er ret enkelt. Alt hvad du behøver, er et stille komfortabelt sted hvor du kan sidde (eller ligge ned) og 10-20 minutter af din tid. Brug evt. den mindfulness-meditation, som du finder her på siden og du er i gang. Her er nogle tips til hvordan du kan gøre din meditation nemmere og sjovere:

Meditationsstilling

Eksperimenter med forskellige stillinger, indtil du finder den, hvor du bedst og mest komfortabelt sidder med ret ryg. Som udgangspunkt bør du undgå at sidde i en blød lænestol eller lign. Det opfordrer dig bare til at falde i søvn og forhindrer dig i at trække vejret bedst muligt.

Øjnene

Du kan meditere med åbne, halv åbne, eller lukkede øjne. Vælg en position og hold den under hele meditationen. Hvis du har tendens til at blive søvnig (eller hvis du ligger ned, når du mediterer) så hold øjnene åbne. Hvis du nemt bliver distraheret, så hold dem lukkede.

Slap af i kroppen

Hvil din tunge let oppe i ganen (hvis det ikke giver mening for dig, så hold blot din tunge i en neutral position.) Fold dine hænder i skødet, eller hvil dem på lårene.

Sid stille

Når du mediterer skal du undgå at sidde og vride og dreje dig eller skifte position. Sid forholdvis stille, men afslappet. Hvis din stilling bliver alt for ubehagelig, skal du selvfølgelig skifte position.

Vælg et sted som fast meditations-hjørne

Find et behageligt, stille hjørne i dit hjem. Vælg et sted uden computere, tv eller andre forstyrrende elementer. Gør dette hjørne til dit meditations-sted. Hver gang du sætter dig i dit hjørne, vil du forbinde det med en rolig og afslappet sindstilstand.

Mediter regelmæssigt

Vælg det same tidspunkt for din meditation hver dag og forsøg, at holde dig til det. Mange vælger at meditere om morgenen eller før de går i seng. Vælger du at meditere om aftenen før sengetid, så vent ikke, til du er for søvnig. Regelmæssighed, repetition og vedholdenhed er vigtigt. Det kan være en hjælp, at sætte et ur til at ringe, når din session er overe.

Stræk ud

Hvis du oplever et du bliver stiv i kroppen når du mediterer eller har svært ved at slappe af, Så prøv nogle basis udstrækningsøvelser fra yoga, som kan hjælpe dig med at strække din rygsøjle ud og gøre dig mere smidig.

Øvelse gør mester

Du vil opleve nogen smerte eller ubehag, når du sidder uden at bevæge dig, uanset hvor omhyggelig du er med at finde den mest behagelige stilling. Det er en del af meditations-oplevelsen. Undgå at sidde uroligt, rokke frem og tilbage eller skifte stilling. I stedet for at reagere på ubehaget med det samme, er det bedre at være bevidst om det og observere, hvordan det påvirker dig. Hvis smerten bliver for intens, skal du selvfølgelig skifte stilling, men gør det bevidst. Efterhånden vil du vende dig til at sidde med en smule ubehag.

Relaterede artikler

artikel

Knogleskørhed - forebyggelse og sundhedsfremme

I mange tilfælde opstår de første knogleskørhedsbrud fra 60-års alderen. De...

Redaktionen 18/01/2009
artikel

Knogleskørhed hos mænd - Forebyggelse og behandling

De fleste opfatter knogleskørhed som en sygdom, der primært rammer kvinder ...

Redaktionen 12/06/2006
artikel

Knogleskørhed og hormonbehandling

Der er flere faktorer forbundet med øget risiko for knogleskørhed, hvor den...

Redaktionen 23/05/2006
artikel

Nyttig viden om knogleskørhed

Læs mere om nyttig viden om knogleskørhed, som bl.a. bløde knogler, knogleb...

Redaktionen 18/01/2009
artikel

Knoglebrud (Frakturer)

Et knoglebrud (en fraktur) er en tilstand, hvor knoglen udsættes for større...

Redaktionen 19/10/2006
artikel

Slut med gamle svæklinge

Slut med gamle svæklinge. Mangel på et vigtigt antioxiderende enzym ser ud ...

Redaktionen 11/09/2006
artikel

Større behov for B12-vitamin

Større behov for B12-vitamin. Midaldrende og ældre kvinders behov for B12-...

Redaktionen 15/10/2019
artikel

Generelt om knogleskørhed

Man taler om knogleskørhed (osteoporose) når der er forsvundet så meget af ...

Redaktionen 18/01/2009
artikel

Spontan abort

En spontan abort er afstødning af fosteret før udløbet af 22. graviditetsug...

Redaktionen 09/03/2007